Снимка: Novini.bg В Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ представиха

...
Снимка: Novini.bg В Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ представиха
Коментари Харесай

Борисов: Ще се наблюдава качесвтото на горивото. Край на бъркоча, който чупи колите


Снимка: Novini.bg

В Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ показаха новата система за видеонаблюдение срещу контрабандата на горивата.

В събитието участваха министър председателят Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, основният прокурор Сотир Цацаров, министърът на стопанската система Емил Караниколов, министърът на превоза Росен Желязков, депутатът от ГЕРБ и ръководител на Комисията по финансите в Народно събрание Менда Стоянова, шефът на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров.

Система разрешава да се наблюдава точният път на горивата от танкера до всеки един автомобил. Така, по думите на премиера Бойко Борисов, ще се прекъсне разпространяването на "бъркоча " и ще се следи качесвтото на горивото. "От ГДБОП му споделят дизайнерски артикул, само че това е бъркоч, който хората зареждат, чупят си колите и след това стачкуват ". С тази система ще спрат спекулациите какъв брой танкера са минали, и за кои тъкмо танкери става дума, уточни министър председателят.

"Всички в Контрабандния център доста работят, само че заради неналичието на стиковка резултатът не е този, който ни се желае ", съобщи Борисов. „ Изградихме Контрабандния център, където е цялата информация - сътрудници, шпиони, досиета и каузи са на едно място “, добави той. „ Хубаво е политиците да си мерят приказките. Вчера чух отново противоположните тези - за какво да демонстрираме на българските жители пътя на горивата “, разяснява Бойко Борисов. „ Ще покажем пътя на горивата от танкера до бензиностанцията, какъв е пътят, по какъв начин се управлява, и какви ограничения сме взели за предварителна защита “, съобщи министър председателят. „ След това да се дадат рекомендации, а в случай че някъде има празнота- да се награди “, сподели още Бойко Борисов.

Росен Бъчваров от Национална агенция за приходите изясни, че четири системи имат общи запаси - надзор на корабния трафик, термокамери. Системата разрешава даже да се следят данни обратно във времето.

Депутатът Емил Димитров съобщи, че това, което преди 18 години е говорено, през днешния ден е реалност.

„ Благодаря и на основния прокурор Сотир Цацаров, тъй като той разкри какво се случва, благодаря и на финансовия министър, тъй като той единствен от цялата страна събира пари. Надявам се и бизнесът да вложи задоволително пари в надзор и видеонаблюдение. Фактът, че през днешния ден се случва това е показателно за изключителна неотстъпчивост с контрабандата “, сподели Димитров.

„ Горивото е борсова стока. Днес цената ѝ е ниска, на следващия ден е висока. Искаме всеки един български жител да знае, че никой не го краде и лъже. Това се опитваме да реализираме. Ние от 2015 година се опитваме да го създадем, само че доста мъчно става. Страшна опозиция имаше. Бяхме подготвени и с дронове да снимаме пристанищата, само че и те не желаят да им се месят имената “, съобщи Бойко Борисов.

„ Нека да се направи мейл за сигнали, рекомендации, с цел да можем да надграждаме. Всяка система считаме, че е добра, само че може и по-добра да бъде “, сподели още министър председателят. / Novini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР