Снимка на от Напрежението между Турция и Гърция расте и

...
Снимка на от Напрежението между Турция и Гърция расте и
Коментари Харесай

Гърция се въоръжава с дронове и изтребители F-35, измества Турция от Източното Средиземноморие

Снимка на от

Напрежението сред Турция и Гърция пораства и това кара южната ни съседка да се въоръжава с бързо движение с съвременно въоръжение.

Министерството на защитата на Гърция продължава с усилването на военновъздушните сили с френски Rafale и американски изтребители F-35, както и безпилотни летателни апарати (БПЛА) и системи за отбрана от дронове, евентуално в границите на 2021 година, написа електронното издание на вестник Kathimerini, представен от dariknews.bg.

В същото време поддържането и модернизирането на съществуващите системи напредва бързо, което ще облекчи тежестта за поддържане на салдото в Егейско и Източно Средиземноморие по отношение на Турция.

Крайната цел е основаването на условия за трансформиране на гръцките Военновъздушни сили в действие, ще бъде в положение да поддържа забележителен набор от интервенции в цялото Източно Средиземноморие. Ако тези проекти се осъществят, салдото сред гръцките и турските Военновъздушни сили ще се промени след релативно малко време.

На практическо ниво гръцката авиация ще има достъп до съоръжение и технологии от три разнообразни страни, Съединени американски щати, Франция и Израел.

Според източници, осведомени с въпроса, министърът на защитата Никос Панайотопулос към този момент има готово предложение за Съединени американски щати за придобиване на шест изтребители от пето потомство F-35 с малко летателни часове, които даже могат да бъдат доставени до Гърция в границите на 2021 година.

Атина ще реализира проекта за придобиване на още 18 нови самолета от този вид в къс период, тъй че гръцките Военновъздушни сили ще се окажат с общо 24 F-35.

Що се отнася до доставките на френските самолети Rafale, въпросът се чака да стигне в Народното събрание през декември. Междувременно първите шест употребявани самолета се чакат през първата половина на 2021 година.

В същото време 114-то бойно крило в Танагра, известно още като „ гнездото “ на Mirage 2000, непрестанно се надгражда, като броят на френските бойни самолети нараства бързо.

Източник: „ Фокус “

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР