Снимка на основателя на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин

...
Снимка на основателя на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Появи се снимка на Пригожин в палатка, Путин обяви, че компания Вагнер не съществувала

Снимка на създателя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин в палатка се появи в съветските канали в Telegram. Посочва се, че обаче метаданните на оригинала демонстрират дата на снимане 12 юни. Тоест още преди метежа.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11148
В същото време обаче украинските канали в приложението оповестяват, че на фотографията Пригожин е в лагера ЧВК " Вагнер " на територията на Беларус. Ден преди този момент бе обявено за разоръжаването на частната военна компания.

Междувременно " вагнеровци " към този момент са почнали да образоват беларуски военни, оповестяват от Министерството на защитата в Минск. Телевизионният канал на ведомството разгласява репортаж от полигона край Осиповичи, където се образоват териториалните сили за защита. Показани са и фрагменти от палатковия лагер, в който живеят военните.

Преди това в обществените мрежи беше оповестен видеоклип с ескорт от " вагнеровци ", които пътуват евентуално към Беларус от своите " тилови лагери ".

В същото време не е ясно какъв брой от тях са се придвижили до Беларус в реалност и какво ще вършат там. Като се има поради фактът, че президентът Александър Лукашенко съобщи, че няма да им заплаща нищо.

Също по този начин редица канали оповестяват, че някои от " вагнеровците " са отпътували за Африка на ротация. В оповестено късно нощес изявление за в. " Комерсант " съветският президент Владимир Путин съобщи, че по време на среща с ЧВК " Вагнер " на 29 юни е предложил на командирите на компанията " няколко разновидността за работа ", в това число под управлението на директния им пълководец с повиквателна " Седой ".

" От една страна, на срещата с тях дадох оценка на това, което са създали на бойното поле, а от друга - на това, което са създали по време на събитията от 24 юни. От трета страна, им демонстрирах вероятните разновидности за по-нататъшната им работа, в това число и за бойно приложение. Това е всичко ", сподели съветският президент.

Той изясни, че " всички биха могли да се съберат на едно място и да продължат да служат " и " нищо нямаше да се промени за тях ". " Те щяха да бъдат ръководени от същия човек, който през цялото това време е бил техен същински пълководец ", сподели Путин.

" Много хора кимнаха, когато споделих това. А Пригожин, който седеше начело и не видя това, сподели: " Не, момчетата не са съгласни с това решение ", споделя съветският президент.

На въпроса дали ЧВК " Вагнер " ще бъде непокътната " като бойна единица " съветският президент отговори, че ЧВК " Вагнер " не съществува, защото в Русия няма закон за частните военни организации. " Ние нямаме закон за частните военни организации! Тя просто не съществува! Има група, само че юридически тя не съществува! Това е обособен въпрос, обвързван с действителната заверка. Но това е въпрос, който би трябвало да се разиска в Държавната дума, в държавното управление. Не е елементарен въпрос ", добави Путин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР