Снимка на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш предизвика сериозен

...
Снимка на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш предизвика сериозен
Коментари Харесай

Скандал! Гутериш позира засмян с лидери на терористични фракции

Снимка на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш провокира сериозен ужас. Лидерът на най-влиятелната международна организация театралничи единствено преди дни с водачите на три въоръжени иракски шиитски милиции, свързани с режима в Иран.

И трите групировки са в описите на интернационалния тероризъм, разяснява пред Faktor.bg журналистът Мохамед Халаф.  Снимката стана мотив стотици гневни иракчани  да изразят възмущението си в обществените медии от появяването на генералния секретар на Организация на обединените нации с водачите на терористични фракции, Точно тези водачи и групировките им през последните години  носят отговорност за убийството на стотици иракски момчета и девойки по време на протестните придвижвания против марионетното държавно управление и въоръжените милиции. Тези терористични групи постановат волята си на държавното управление и народа и унищожават държавността в Ирак, разяснява Халаф.

 Иракските политици и деятели също подлагаха на критика Гутериш и сложиха под подозрение естеството на връзките на интернационалната организация с водачите на въоръжените фракции, свързани с Иран. Активистът Омар Хабиб написа в акаунта си в Туитър, че фотографията включва лица, които са обект на " интернационалните наказания и са включени в няколко листата с случаи на тероризъм и корупция ". Той подлага на критика основателно генералния секретар на Организация на обединените нации и ръководителя на задачата на Организация на обединените нации в Ирак Джанин Хенис-Пласхарт. На този стадий няма реакция или пояснение от Гутериш.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР