Снимка: МВнРНовата Многогодишна финансова рамка на ЕС за периода 2021

...
Снимка: МВнРНовата Многогодишна финансова рамка на ЕС за периода 2021
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Европейският бюджет е израз на нашите ценности

Снимка: Министерство на външните работи

Новата Многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз за интервала 2021 – 2027 г. беше главната тематика на Съвета „ Общи въпроси “, който се организира през днешния ден в Брюксел под председателството на заместител министър-председателя и министър на външните работи Екатерина Захариева, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Днешната първа полемика на министерско равнище слага началото на преговорния развой в границите на Съвета въз основата на предлагането на Европейската комисия, показано на 2 май, написа novini.bg.

„ Европейският бюджет е израз на нашите полезности и упоритости. Дебатите, които ни предстоят, няма да са лесни, само че крайната ни цел е ясна – да подсигуряваме постоянна, сигурна и солидарна Европа, която работи за европейските жители ”, съобщи министър Захариева. Тя акцентира, че Българското председателство отдава предпочитано значение на този въпрос и е готово да стартира работа на експертно равнище.

Министрите стартираха подготовката за съвещанието на Европейския съвет през юни, като разискаха плана на стратегия. На вниманието на водачите ще бъдат сложени тематики като миграция, сигурност и защита, Европейския учебен срок, данъчни и цифрови въпроси, МФР, външни връзки. Европейска комисия осведоми министрите за настоящото положение на върховенството на закона в Полша и продължаващия разговор с полските управляващи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР