Снимка: МСПрезидентът на Франция Еманюел Макрон и българският премиер Бойко

...
Снимка: МСПрезидентът на Франция Еманюел Макрон и българският премиер Бойко
Коментари Харесай

Макрон и Борисов ще разговарят днес в Евксиноград

Снимка: Министерски съвет

Президентът на Франция Еманюел Макрон и българският министър председател Бойко Борисов ще проведат през днешния ден среща на четири очи през днешния ден в резиденция Евксиноград, оповестиха от държавната пресслужба. Сред обсъжданите тематики са развиването на двустранните връзки сред България и Франция, икономическото, капиталово и културно съдействие, защитата на външните граници на Европейския съюз, както и концепциите за бъдещето на Европа.

“Във фокуса на диалозите ще бъдат също по този начин заложените в програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз цели, европейската вероятност на Западните Балкани и присъединението на страната ни към Шенген и към Организацията за икономическо съдействие и развиване ”, написа още в известието.

“Разговорът сред българския министър-председател и френския президент е също продължение на тяхната среща от началото на юни в Париж, когато министър председателят Борисов беше признат от президента Макрон в Елисейския замък ”, оповестява още от службата.

Макрон дойде нощес във Варна дружно със брачната половинка си Брижит. Той бе посрещнат на летището от Борисов, външния министър Екатерина Захариева, шефа на кабинета на президента Румен Радев Иво Христов и други публични лица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР