Снимка: Moreto.net.За липсата на информация и откази да се предостави

...
Снимка: Moreto.net.За липсата на информация и откази да се предостави
Коментари Харесай

Община Варна получи антинаграда „Катинар” за отказ за достъп до обществена информация

Снимка: Moreto.net.

За неналичието на информация и отводи да се даде такава по осъществяването на план „ Интегриран градски превоз на Варна ", както и за практиката на „ антидатиране “ на решения по заявки за достъп до информация след подадена тъжба против безмълвен отвод в съда, община Варна получи антинаграда „ Катинар ”, научи Moreto.net. 

Това стана 15-та гала за връчване на награди във връзка Международния ден на правото да знам - 28 септември. Община Варна беше избрана като институция, която не извършва отговорностите си по Закона за достъп до социална информация и нарушава правата на жителите.

Същия ден в София бяха връчени премиите за 2017 година в още пет категории - Гражданин, употребявал най-активно правото си на информация, Неправителствена организация, упражнявала най-активно, Най – добра журналистическа акция, обвързвана с правото на достъп до информация, Институция, провела най-добре даването за информация за жители и Най-абсурден и/или комичен случай за достъп до информация

Пълната аргументация към всяка от получените 45 номинации може да видите на специфичната страница за Деня на правото да знам.

Ръководителят на плана " Интегриран градски превоз на Варна " Биляна Якова изпрати до медиите позиция във връзка с номинацията за антинаграда „ Катинар “, получена от община Варна, която може да прочетете тук.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР