Снимка: Монитор Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло

...
Снимка: Монитор Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло
Коментари Харесай

Откриват отсечката на пътя до летището. Фандъкова и Московски режат лентата


Снимка: Монитор

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще открият новопостроената пътна връзка от бул. "Брюксел " до летище София, оповестиха от Министерство на превоза. Лентата ще бъде прерязана тази заран в 9:30 часа.

Проектът с обсег от бул. "Брюксел " до ул. "Мими Балканска " е на обща стойност 13,7 млн. лева с Данък добавена стойност, а финансирането е обезпечено от бюджета на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията.

Строителните действия стартираха през септември 2016 година, а срокът за стартиране на няколко пъти беше удължаван. Първоначално пътната връзка трябваше да бъде подготвена през октомври, по-късно през ноември, беше удължена и за трети път до края на предходната година. Последният разгласен период беше за февруари тази година, само че трасето е готово два дни преди формалното разкриване на българското председателство на Европейски Съюз.

В обсега на дейностите е включено построяването на непосредствено скоростно трасе от бул. "Брюксел " до Терминал 2 на летище София и две пътни връзки до Терминал 1.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР