Снимка: Монитор 14 автомобила са зарязани на паркинга на столичното

...
Снимка: Монитор 14 автомобила са зарязани на паркинга на столичното
Коментари Харесай

14 коли зарязани на летището в София

Снимка: " Монитор "
14 автомобила са зарязани на паркинга на столичното летище и никой не ги търси, оповестиха от аеропорта пред „ Монитор “. Возилата не „ висят “ на публичните паркинги на летището, а са преместени на особено обособена зона. „ При определяне на коли с по-дълъг престой се уведомява Гранична полиция, с цел да се ревизира дали автомобилът се търси.

Ако той не се търси, се изпраща питане до КАТ за определяне на притежателя му. По формален път собствениците се приканват да заплатят дължимите суми. В случай че не последва реакция, колите се реалокират на особено самостоятелен паркинг отвън територията на публичните паркинги “, обясниха от „ Летище София “ процедурата за деяние при непотърсените коли. От там обясниха още, че публичните паркинги се употребяват и от хора, които за дълго време напущат страната и оставят колите си, като не били малко случаите, когато клиенти на паркингите заплащат престой за повече от половин година.

Снимка на потънала в прахуляк в кола на паркинга на Терминал 2 с написана върху стъклото дата 1.1.2006, се появи във фейсбук групата „ Забелязано в София “ през вчерашния ден и събра десетки шеговити мнения.

В последните години на 12 хиляди коли, зарязани по софийските улици, са сложени стикери за непринудено пренасяне, заяви Нова телевизия. Въпреки бележката за премахването на возилото огромна част от тях не престават да гният по улиците.

6925 коли от зарязаните са преместени

Ако притежателите не решат непринудено да приберат бричките си, процедурите по насилственото унищожаване са тромави. След като инспектори слагат стикер за пренасяне, притежателят на остарялата кола има 3 месеца период да я махне от общинския или държавния парцел, върху който е паркирал. Ако не го направи, комисията отива на място повторно. Тогава в наличието на чиновник от КАТ или на Столичния инспекторат возилото се подвига и се откарва на площадка за краткотрайно предпазване. " Наистина е по-евтино собственикът да я съобщи самичък за вторични първични материали, в сравнение с да чака общината, тъй като когато процедурата завърши, ние я караме на углавен паркинг и всеки ден му се начислява такса. В негов интерес е самичък да си отстрани транспортното средство, откакто не е в експлоатационна валидност ", разяснява зам.-кметът по финанси на София Дончо Барбалов.

По данни на „ Монитор “ към края на юни в профилираните гаражи в столицата има 227 коли, които са били погрешно паркирани и са преместени с паяк. Собствениците на возилата, като се изключи че би трябвало да заплатят санкция за повдигането с паяк на стойност 60 лева, дължат и по 2 лева за всеки час, който колата им е прекарала на паркинга. Така насъбраните отговорности към ЦГМ доближават 6 963 038 лева

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР