снимка Любомир Шопов, фейсбукСнощи ни напусна дипломатът Любомир Шопов. Това

...
снимка Любомир Шопов, фейсбукСнощи ни напусна дипломатът Любомир Шопов. Това
Коментари Харесай

Снощи си отиде дипломатът Любомир Шопов

снимка Любомир Шопов, фейсбук

Снощи ни напусна дипломатът Любомир Шопов. Това съобщи , базирайки се на негови близки. 

Шопов е получил солиден инфаркт, който е бил съдбовен. Погребението му е планувано за събота, от 13,30 ч. в Централни софийски гробища.

Любомир Шопов е роден през 1942 година Завършва дипломация в Държавния Московски институт за интернационалните връзки (МГИМО).

Кадрови чиновник е на българското външно-политическо разузнаване - подп. от строгосекретния щат на Първо ГУ на Държавна сигурност. 7 години е посланик-ръководител на българската държавна делегация на поверителните договаряния сред Варшавския контракт и НАТО във Виена за разоръжаването в Централна Европа.

Бил е шеф на Трети отдел " Балкански страни " във Външно министерство. Син е на ген. Григор Шопов, " безконечният " зам.-министър на Министерство на вътрешните работи, директно виновен за работата на Държавна сигурност, считан за най-информирания човек в страната и непосредствен до Тодор Живков.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР