Снимка Личен профил ФейсбукИндикация за какво са поредните случаи на

...
Снимка Личен профил ФейсбукИндикация за какво са поредните случаи на
Коментари Харесай

Димитър Кенаров: Българската полиция няма подготовка за събития като протестите

Снимка Личен профил Facebook

Индикация защо са следващите случаи на разпра и обиди към публицисти? За журналистическата взаимност в България приказва пред БНР Димитър Кенаров, публицист на свободна процедура, стихотворец, журналист и преводач, който отразява митинги на доста места по света, представен от Actualno.com. Той бе един от публицистите, потърпевши по време на работа на 2 септември.

Ето какво съобщи той:   " От една страна, се усещам доста добре, тъй като около моя случай открих, че журналистическата взаимност е същинска. Много хора се свързаха с мен, от доста журналистически организации показаха съпричастност. Радвам се, че публицистите, като професионална общественост са дружно, че могат да поддържат правата си и да се поддържат взаимно в тежки моменти. От друга страна, се усещам и малко депресиран, тъй като, виждате какво се случа въобще с насилието против публицисти, с цензурата... освен в България.

Виждаме, че това е световен проблем, където ерозира доверието към публицистите, заради това, че се е разрушила цялата журналистическа среда, има и подправени вести... Журналистическата специалност изгуби своята известност и се случва постоянно публицисти да стават обект на принуждение. " " Избрах напълно умишлено да бъда публицист на свободна процедура, тъй като обичам да пиша и да отбелязвам събития, които на мен персонално са ми забавни. Това дава огромна независимост, пиша главно за англоезични медии, само че и за български. И съвсем постоянно аз предпочитам тематиките.

Чисто финансово е доста по-трудно. За страдание е много комплицирано човек да бъде на свободна процедура. " Кенаров е наясно, че на такива места, като митинги, в конфликтни зони, бил е в Ирак, Турция, Беларус, се поема избран риск: " В случая казусът не е в инцидентен удар или контузия в хода на събитията, а по-скоро за целеустремен побой и за полицейски произвол. Оттука идва и целият проблем – не даже моята контузия, а метода, по който тя беше нанесена. " Кенаров е безапелационен, че липсва сериозна подготовка на българската полиция за сходен вид събития. " Не съм склонен с изказванията, че полицията си е свършила отлично работата. " Журналистът ще потърси своите права по правосъден ред: " За мен значимото в тази ситуация е не някакво обезщетение, даже да получа такова, ще го даря за журналистически организации. Важен е правилото. Свързах се с сътрудници, с Николай Дойчинов от Франс прес, с Георги Кожухаров, които също пострадаха... "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР