Снимка: Korean Central News Agency чрез АР/БТА В съвместно изявление,

...
Снимка: Korean Central News Agency чрез АР/БТА В съвместно изявление,
Коментари Харесай

Ким Чен-ун заплаши да унищожи Южна Корея, ако бъде провокиран

Снимка: Korean Central News Agency посредством АР/БТА

В взаимно изказване, оповестено през днешния ден, топ дипломати от 48 страни, измежду които Южна Корея, Съединени американски щати, Япония и Европейския съюз, обявиха, че Русия е употребила севернокорейски ракети против Украйна на 30 декември и 2 януари.

" Трансферът на тези оръжия усилва страданията на украинския народ, поддържа нападателната война на Русия и подкопава световния режим за неразпространение на оръжия ", се споделя в изказването.

Използването от Русия на севернокорейски балистични ракети в Украйна също по този начин дава скъпи механически и военни сведения на Северна Корея, се споделя в изказването, в което се показва и дълбока угриженост за последствията за сигурността от това съдействие за Европа, Корейския полуостров, Индо-тихоокеанския район и целия свят.

Белият дом също по този начин заяви, че на 6 януари Русия е изстреляла севернокорейски ракети против Украйна и добави, че Съединени американски щати ще потърсят отговорност за това от Москва в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Снимка: Korean Central News Agency посредством АР/БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР