Снимка: Кирил Домусчиев/фейсбукПредседателят на КРИБ Кирил Домусчиев призова данъците да

...
Снимка: Кирил Домусчиев/фейсбукПредседателят на КРИБ Кирил Домусчиев призова данъците да
Коментари Харесай

Домусчиев: Да се запази плоския данък. Богат прост няма и всеки ще търси как да не плаща

Снимка: Кирил Домусчиев/фейсбук

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев прикани налозите да не бъдат вдигнати. Той бе част от среща с премиера Бойко Борисов. Там участваха още Радосвет Радев и Васил Велев.

" Трябва да се резервира плоския налог. Ние сме изрично срещу увеличение на данъчната тежест, тъй като това ще усили сивия бранш и ще докара до отлив на експерти. Богат елементарен няма. Всеки ще търси вид по какъв начин да не заплаща ", коментира Домусчиев. Познавайки метода на мислене на по-заможните българи, той предвижда, че даже ставката на плоския налог за богатите да се вдигне, това няма да усили приходите в хазната, тъй като доста хора не считат да я заплащат.

" Вече над 10 години нашата позиция за плоския налог остава непроменена. При 10% ставка върху приходите остават повече пари за хората и бизнеса. В изискванията на пандемия това е изключително значимо ", посочи Бойко Борисов.

" Ние сме твърдо " за " запазването на настоящия данъчен модел. Инвестициите в образованието също би трябвало да продължат. Важно ще бъде през идващите години страната да поддържа съществено нововъведенията и дигитализацията. Голяма част от целите на АОБР и ГЕРБ съответстват. Сериозна стъпка напред за страната и бизнеса ще бъде освен участието в еврозоната, само че и в Шенген и Организацията за икономическо съдействие и развиване ", заяви на собствен ред ръководителят на АИКБ Васил Велев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР