Снимка: Канал 3Директорът на Центъра за развитие на човешките ресурси

...
Снимка: Канал 3Директорът на Центъра за развитие на човешките ресурси
Коментари Харесай

Татяна Калканова подаде оставка и заплаши журналист със съд

Снимка: Канал 3

Директорът на Центъра за развиване на човешките запаси (ЦРЧР) Татяна Калканова разгласи на конференция, че е взела изрично решение да освободи от 1 ноември заеманата от нея позиция, " с цел да може да почисти името си ". Това става два дни след следствието на Васил Иванов по Канал 3, в което бяха показани бутафорни европроекти. 

От известно време съм обект на медийни офанзиви, чиято цел е да бъда заменена на позицията, която заемам сега, разгласи Калканова. Тя добави, че последната офанзива е направена в неделя в телевизинно следствие, в което по думите на Калканова " се съдържат откровени операции, лъжи, лъжливи изказвания и ще потърси правата си в съда ".

ЦРЧР извършва ролята на национална организация за България по програмата " Еразъм+ ", а администрирането на програмата и селекцията се прави по процедури, които са одобрени от Европейската комисия, съобщи Калканова. Тя посочи, че активността на центъра предстои на вътрешен и външен одитен надзор, който се прави от Министерството на образованието и науката, от Европейска комисия и от други институции. " Тезата, че тук /в ЦРЧР/ има надали не - някаква каса пари, която аз, или който и да е шеф, разпределя както си реши, е погрешна и потвърждава тотално непознаване на програмата ", разяснява Татяна Калканова.

Сред плановете утвърдени от ЦРЧР са планът на частна детска градина в Русе " Разказване на приказки за остарялата костенурка " и планът на Професионалната гимназия по селско стопанство в Костинброд - " Иновативни подходи за образование в трендовете на развиване на британската кухня ". Калканова изрази недоволството си от общественото иронизиране на някои планове. Тя сподели, че й е " болно, тъй като в тези " странни заглавия " стои трудът на доста хора ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР