Снимка: Илон Мъск, ИнстаграмОт години той е в челните места.

...
Снимка: Илон Мъск, ИнстаграмОт години той е в челните места.
Коментари Харесай

Предприемачът Илън Мъск, който стои зад Tesla и SpaceX, вече е най-богатият човек в света

Снимка: Илон Мъск, Инстаграм

От години той е в челните места. Вече е номер 1. Подробностите:

Предприемачът  Илън Мъск, който стои зад Tesla и SpaceX, стана най-богатият човек в света , предава Bloomberg.

Ръстът с 4,8% на цената на акциите на производителя на електрически автомобили в четвъртък изстреля Мъск пред създателя на Amazon Джеф Безос в показателя на милиардерите на Bloomberg, който подрежда 500-те най-богати хора в света.

Нетното благосъстояние на родения в Южна Африка инженер доближи 188,5 милиарда $ към 10,15 ч. локално време в Ню Йорк, с 1,5 милиарда $ повече от положението на Безос, който държеше първото място от октомври 2017 година

 

Като основен изпълнителен шеф на Space Exploration Technologies, или SpaceX, Мъск е и съперник на Безос, който е притежател на компанията Blue Origin, в конкуренцията за частни полети в Космоса, пише  .

 

Постижението е венецът на изключителни 12 месеца за Мъск. През предходната година чистото му благосъстояние скочи с над 150 милиарда $ - евентуално най-бързото струпване на благосъстояние в историята.

Възходът му беше подтикван от невижданото рали на цената на акциите на Tesla, която скочи със 743% предходната година на фона на поредните ѝ облаги, включването ѝ в показателя S&P 500 и ентусиазма на Wall Street и на вложителите на дребно.

Скокът на цената на акциите на Tesla усилва още повече цената на компанията, която е на светлинни години от тази на останалите автомобилни производители. Tesla е произвела малко над половин милион автомобила предходната година, много по-малко от производството на Ford и General Motors.

Очаква се компанията да реализира още растежи в кратковременен проект, откакто демократите завоюваха и двете места за Сената от щата Джорджия и осигуриха надзор в Конгреса на партията си, която пази по-бързото нахлуване на електрическите автомобили.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР