Снимка: gettyimages Американският автор не е учуден, че тъкмо Китай

...
Снимка: gettyimages Американският автор не е учуден, че тъкмо Китай
Коментари Харесай

Фентанил: Опустошителният възход на едно опасно лекарство

Снимка: gettyimages

Американският създател не е изумен, че таман Китай доставя Съединени американски щати с опиати, тъй като и тук важи това, което се знае от други артикули: Китай ги създава доста по-евтино. Чрез мексиканските наркокартели или посредством поръчки в Даркнет и по пощата суровините след това идват в Съединени американски щати, където тамошните търговци на опиати ги трансформират в таблетки или прахчета. Този факт изяснява и за какво толкоз доста наркозависими умират от свръхдози.

" Почти невероятно е за химици дилетанти да смесват съставките в тъкмо избрани съотношения. Само фармацевтите могат сходно нещо ", споделя Вестхоф. " Но фентанил е толкоз мощен, че при нормалните способи на разбъркване поражда следният проблем - от първата доза от време на време не усещаш никакви неподходящи резултати, само че идната напряко те умъртвява. "

Един скръбен връх

Вестхоф е написал книгата си още преди пандемията от ковид. Но Ковид-19 в допълнение утежни обстановката. Според формалните статистики, през 2020 са умряли близо 90 000 души от свръхдоза - това е нов скръбен връх. В повече от половината случаи е ставало дума и за приложимост на фентанил. А за разлика от началните години на опиоидната рецесия в Щатите отпреди две десетилетия, когато жертвите бяха най-вече от най-бедните райони в страната, в този момент все по-голяма част от тях са от огромните градове.

" Не всички хора имат порядъчен достъп до медицински грижи или до някаква помощ въобще. А безработицата и депресивните болести доста постоянно карат хората да протягат ръка към сходни опиати ", споделя Вестхоф.

Фентанилът до неотдавна беше най-вече северноамерикански проблем, само че това бързо се трансформира. " Мексиканските наркокартели са дейни и в Европа ", споделя американският създател.

Материалът е оповестен

Снимка: gettyimages
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР