Снимка: ГалъпАко изборите бяха в средата на февруари, има пет

...
Снимка: ГалъпАко изборите бяха в средата на февруари, има пет
Коментари Харесай

„Галъп“: ПП-ДБ води с малко пред ГЕРБ-СДС, ИТН са под въпрос, ако изборите бяха днес

Снимка: Галъп
Ако изборите бяха в средата на февруари, има пет сигурни за мястото си в Народното събрание обединения, излиза наяве от изследване на „ Галъп интернешънъл болкан “, оповестено през днешния ден. Други две обединения са покрай бариерата споделят откривателите. Ако изборите бяха в този момент, на върха двете съществени обединения – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, щяха да са с на процедура еднакъв резултат и мъчно предвидим излаз, се показва в проучването.

Данните са част от ежемесечната самостоятелна изследователска програма на „ Галъп интернешънъл болкан “. Изследването е проведено между 2 и 12 февруари 2023 година измежду 808 души по метода „ лице в лице “ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от цялата извадка е еднакъв на към 54 хиляди души.

Изследването обаче няма по какъв начин да улови в цялост евентуалните резултати на глобите „ Магнитски “, споделят от „ Галъп “.

Ако изборите бяха в средата на февруари, резултатът евентуално щеше да е следният: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС щяха да разчитат на сходна поддръжка, надлежно 27,1% и 26,1%. Новата коалиция – въпреки и уловена тук без към момента да е разпознаваема и без съвсем никакво отражение на обстановката „ Магнитски “ – демонстрира равнене на резултата по отношение на ГЕРБ и по-голям запас. В същото време, най-малко към този момент не се вижда „ добавка “ от поддръжка. По традиция за това политическо пространство обаче, тази добавка може да се чака даже и в последния миг. Също по традиция, хартиеното гласоподаване и обвързваните с него детайли, могат да бонифицират в по-голяма степен отсрещната страна. Затова е значимо, както нормално, да се подчертае, че данните към този миг не са прогноза, а са само моментна фотография на настройките – която няма по какъв начин да регистрира и поредност фактори на политическите технологии, се споделя в проучването.

Движение за права и свободи демонстрира поддръжка от 13,4%, а близо след тях са към този момент „ Възраждане “ – с 12,3%. Българска социалистическа партия има 8,6%, само че занапред ще се види дали и какво въздействие ще имат комплицираните процеси в партията. Около бариерата са „ Български напредък “ – техният евентуален резултат, калкулиран дружно с Вътрешна македонска революционна организация, би бил 4,2% – и „ ИТН “, които се движат покрай това още веднъж да са в Народното събрание с 3,9% в този миг и с положителни вероятности с подписката и идната акция. Засега под линията личат най-много вероятностите на партии като новата лява коалиция, Национална движение „Симеон Втори" и така нататък, като техният капацитет занапред ще личи и идните талази на проучване ще дадат по-ясни изгледи дали битката е за по-долните стъпала, за бариерата или за освен това, споделят откривателите.

3,8% са тези от гласуващите, които биха предпочели „ Не поддържам никого “, в случай че изборите бяха през днешния ден. Със сигурност са споделили, че ще гласоподават 40,7%. Това е покрай интензивността от предходните избори. Кампанията обаче занапред следва, а на числата към този миг следва да се гледа най-много като на декларативна настройка.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!4ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

, 17.02.2023, 13:00
17.02.2023, 12:46
17.02.2023, 11:45
17.02.2023, 11:27
Последни публикации-17.02.2023, 13:22-17.02.2023, 13:00-17.02.2023, 12:46Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР