Снимка: ФлагманГледането на мач на ресторант или кръчма скоро може

...
Снимка: ФлагманГледането на мач на ресторант или кръчма скоро може
Коментари Харесай

Законопроект! Удрят с данък гледането на мач в кръчма

Снимка: Флагман

Гледането на мач на ресторант или механа скоро може да стане скъпо или невероятно наслаждение. 

Причината, че депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти оферират промени в Закона за авторското право и сродните му права, които са качени на уеб страницата на Народното събрание, оповестява Флагман.

Според измененията радио или телевизия, която е осъществила в началото лъчение на лична стратегия, може да го позволява против възнаграждение на програмата пред аудитория. В момента това става единствено против заплащане на входна такса.

А притежателите на заведения ще би трябвало да се договарят с радио-телевизонните сдружения, с цел да могат да излъчват мач или състезание.

В претекстовете на вносителите депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов и депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров е записано, че тя ще докара до по-висока степен на отбрана освен на излъчващите организации, само че и за останалите носители на авторски и сродни права, чиито интелектуални артикули са включени в наличието на стратегиите и които в сегашния миг се излъчват обществено без да имат позволение за това.

Вносители се базират на  инструкция на Европейския парламент от 2006 година и Римската спогодба  за правото на отдаване чартърен, както и за права в региона на авторското право в региона на интелектуалната благосъстоятелност.

Предложението се пояснява, че на процедура всяка механа, която желае да излъчва фубтолен и волейболен мач, Олимпиадата или концерт, за който избрана телевизия или радио са заплатили, с цел да го излъчват, към този момент ще би трябвало да дава услугата, само че единствено след договаряне за заплащане с излъчващия оператор.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР