Снимка: ФлагманЦената на задължителната застраховка Гражданска отговорност ще се вдигне

...
Снимка: ФлагманЦената на задължителната застраховка Гражданска отговорност ще се вдигне
Коментари Харесай

Жестока гилотина за всички шофьори - бъркат им здраво в джоба, искат да вдигат...

Снимка: " Флагман "

Цената на наложителната застраховка " Гражданска отговорност " ще се вдигне поради натовареността на съдиите в София и гледане на каузи за пътни произшествия в провинцията. Това заяви ръководителят на Асоциацията на потърпевшите при произшествия Владимир Тодоров, написа " Телеграф ".

Миналата седмица депутатите от Правната комисия към Народното събрание одобриха на първо четене промени в гражданския процесуален кодекс.

С тях исковете на и против консуматори, в това число и потърпевши на пътя, ще стартират да се предявяват пред съда, в чийто регион се намира непрекъснатият им адрес. " Досега процесите се гледаха главно в столицата, тъй като там бяха седалищата на застрахователите. Оказва се обаче, че магистратите в София са прекомерно натоварени и се постанова да бъдат облекчени, посочи Тодоров.

Ако измененията бъдат дефинитивно другар, ще се наложи представители на застрахователните сдружения да пътуват за съвещания в съдилищата из страната и шефовете им да покриват всички разноски за командировки.

" За да си избият парите, те ще вдигнат цената на " Гражданската ", безапелационен е Владимир Тодоров. 

Отделно, по думите на ръководителя на асоциацията, делата за вреди - материални и неимуществени, ще се бавят по най-малко 3 години. Причината е, че в множеството области в страната - Русе, Благоевград, Хасково, Габрово, Сливен, Ямбол, Смолян, Шумен, Видин, Монтана и други имат единствено по едно експерт, което да може да изготвя експертиза за случаите и да ги показва на магистратите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР