Снимка: ФлагманСобствениците на апартаменти в една от най-красивите нови сгради

...
Снимка: ФлагманСобствениците на апартаменти в една от най-красивите нови сгради
Коментари Харесай

Флагман: Събират ли се неправомерно такси в най-красивата сграда в бургаския ж.к.Изгрев

Снимка: " Флагман "

Собствениците на жилища в една от най-красивите нови здания в Бургас – дом „ Изгрев ”, намиращ се в едноименния жилищен комплекс, алармираха пред Флагман.бг, че били принудени всеки месец да заплащат такса „ поддръжка ”, която варирала сред 50 и 70 лв., според от жилището. 

Това били средствата за поддръжка на общите елементи, само че съгласно живущите там Дом „ Изгрев ” не бил затворен комплекс, тъй като нямал нито басейн, нито зелени площи и поради това не било редно да им събират такси. За случая ни алармира Иван Иванов, един от притежателите на жилища в модерната кооперация.

„ Отказах да платя, желаех среща със строителя Стоян Георгиев, с цел да схвана на какви учредения ми желае сумата. Той сподели, че са вписали в партидата на всеки парцел контракт за поддръжка в Агенцията по вписвания и трябвало да платя ”, жалва се Иван Иванов.

Той, както и останалите притежатели са получи фактури от името на компания „ Уни инвест мениджмънт ”, обвързвана със строителя „ Унистрой ”. На тези, които са отказали да платят им се анулирал чипа за прилагане на асансьора, а също така имало доста камери, които смущавали Иван Иванов.

„ Всички съседи се усещаме като наематели в постройка в която всеки от нас си е купил парцел. Ограничен ни е достъпа до асансьора, електромерите, лимитирани сме в избора на интернет оператор.  В контракта на въпросната компания е посочено че единствено тя има право да взима решения ”, твърди Иван Иванов.

Флагман.бг потърси строителя Стоян Георгиев, един от известните бургаски бизнесмени, с цел да чуе неговата позиция по проблема.

”Като вложител на този план съм вложил обилни, спомагателни средства за построяването на огради, камери за видео наблюдаване, машини за разчистване, механически уреди и личен състав. Целта на всичко това е положителният тип на новата постройка да бъде непокътнат оптимално дълго във времето, тя да действа  нормално и в дълготраен проект да бъде съхранена в сегашния й тип. От това мисля, че имат изгода всички притежатели на парцели в нея ”, сподели пред Флагман.бг Стоян Георгиев и посочи, че всичко това няма по какъв начин да се случи, без да има качествена систематична поддръжка.

Той добави, че огромна част от притежателите го поддържат и са съгласни да си заплащат, тъй като в тази сума влизат всички такси за поддръжка. Но поради обстоятелството, че в постройката живеели над 130 фамилии, било обикновено да има и недоволни.

„ Подобна процедура е позната във всички цивилизовани страни и това оказва помощ, с цел да се поддържа дълго време постройката красива ”, добави Георгиев.

С проблема е осведомен и омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев, който прецизира, че при изповядването на договорката вложителят е вписал контракт за поддръжка за пет години.

За да не се стига до такива заплетени проблеми и комплицирани обстановки, най-добре е да се направи нужната информация в Агенцията по вписванията, приканва актуалните и бъдещите купувачи на недвижими парцели Тодор Стамболиев.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР