Снимка Флагман.бгПомните ли трагичния инцидент край странджанското село Горно Ябълково

...
Снимка Флагман.бгПомните ли трагичния инцидент край странджанското село Горно Ябълково
Коментари Харесай

Помните ли граничаря Асен Асенов, загинал при трагичен инцидент в Странджа? Три години след смъртта му не откриха виновник

Снимка Флагман.бг

Помните ли трагичния случай край странджанското село Горно Ябълково от 26 декември 2014 година, лишил живота на 33-годишния Асен Асенов? 

Тогава ЗИЛ с гранични служители на реда се обърна в канавката, един чиновник на Министерство на вътрешните работи почина, а други шест бяха ранени – като на война в спокойно време, написа Флагман.бг.

Още в първите дни след нещастието наши източници, поискали анонимност твърдяха, че камионът е бил механически нередовен – без спирачки,скорости и блокажи – пътуващ ковчег. Зад кормилото е бил Асен Асенов, който изпусна контрола от неизправната машина и се обърна в канавката, а от удара издъхна на място, оставяйки двете си деца сираци.

Вдигна се сериозен медиен звук, а тогавашният вътрешен министър Веселин Вучков се срещна със синдикатите, обещаваше без значение и цялостно следствие и възстановяване на изискванията на граничните служители на реда.

След като медийния интерес стихна и следствието зацикли. Според околните на 33-годишния Асен Асенов то е било ненапълно и са позволени голям брой нарушавания.

В последна сметка е прекъснато, а преди няколко дни отводът е доказан и от Бургаския областен съд, който е счел, че няма отговорен за нещастието край Горно Ябълково.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР