Снимка Флагман.бгБлизки на 30-годишен мъж дариха органите му на трима

...
Снимка Флагман.бгБлизки на 30-годишен мъж дариха органите му на трима
Коментари Харесай

Близките на загиналия Александър дариха органите му, дадоха втори шанс за живот на трима души

Снимка Флагман.бг

Близки на 30-годишен мъж подариха органите му на трима нуждаещи се от трансплантация пациенти, съобщават от УМБАЛ Бургас. Не се прецизира името на младия мъж, само че по информация на Флагман.бг става въпрос за Александър Стоянов, който издъхна през вчерашния ден след няколкодневна борба за живот.

След диалог с екипа на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване на УМБАЛ Бургас и координатора по донорството доктор Милена Минева, роднините му са взели благородното решение да дарят органите му и да спасят  живота на трима, чакащи трансплантация.

Органите – бъбреци и черен дроб, са взети през вчерашния ден в УМБАЛ Бургас и превозени в столицата. Късно нощес са направени трансплантациите.

Бъбреците са трансплантирани в УМБАЛ „ Александровска “ на двама мъже, определени сред шестима претенденти: Н. К. на 48г. от гр. Годеч и М. С. на 52г. от гр. Петрич.

И двамата са на хемодиализа от 2016 година. Трансплантираните се възвръщат в реанимация, положението им е устойчиво. Черният дроб е квалифициран за трансплантация в Университетска болница „ Лозенец “.

Екипите на трите лечебни заведения са съпричастни към скръбта на фамилията на умрелия и благодарят за хуманното решение за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях миг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР