Снимка Фейсбук/По чудесен начин за България започна Европейското първенство по

...
Снимка Фейсбук/По чудесен начин за България започна Европейското първенство по
Коментари Харесай

Българският ансамбъл за девойки е сребърен медалист в многобоя на Европейското във Варна

Снимка Фейсбук/

По превъзходен метод за България стартира Европейското състезание по художествена гимнастика в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта във Варна. Българският отбор за девойки в състав Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова събра сбор от 65.450 точки и спечели сребърните медали в многобоя.

Възпитаничките на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова изиграха мощно композицията си с пет топки и бяха оценени с 38.250 точки, а на пет ленти позволиха неточности и имат 27.200 точки.

Златните медали завоюва тимът на Русия със общ брой от 67.800 ( 27.300 за пет ленти и 40.500 за 5 топки).

Бронзовите оценки завоюва тимът на Израел със общ брой от 63.175т (37.000 за 5 топки и 26.175 за 5 ленти).

Топ осем допълват - 4 -то място за Италия със общ брой от 62.750т., пети Беларус със общ брой от 60.875т, 6-то място за Украйна - 58. 700, седми - Унгария - 55.475 и осми Полша с 55.200.

Ансамбълът на България влиза във финалите с втора по мощ оценка на 5 ленти и трета по мощ на 5 топки.!

Генералните заключения ще създадем откакто минат и финалите тази вечер. Но във връзка с многобоя можем да кажем, че девойките се оправиха чудесно.

Нека не се не помни, че всички тези деца са на възраст 13-14 години! И всички тимове допускаха неточности, изключително на ленти, което е обикновено, само че няколко тима, сред които и България демонстрираха уравновесена, постоянна и интелигентна игра като за орден в многобоя!

Поздравления за старши-треньора Вяра Ваташка, за нейният асистент Цветелина Найденова, за шефа на националните тимове Деспа Кателиева, за танцовия възпитател Светлин Димитров, за хореографа Георги Аспарухов, за съдията ни през днешния ден при ансамбли-девойки Даниела Велчева ( арбитър на ленти за изпълнение).

Всички работиха като едно цяло за този орден в многобоя и го завоюваха справедливо!

След края на първи поток Старши треньорът Вяра Ваташка сподели, че девойките са готови доста добре и се надява на финалите да играят без неточност.

" Максималисти сме, тъй като знаем какво могат и по какъв начин упражняват в залата. Надяваме се тази вечер на финалите да изгладим всички грешки и да го изиграят в действителност по най-хубавия метод. Подготвяхме се с обич и успокоение, само че и с доста работа. Момичетата знаеха, че нямат доста време, работеха доста съсредоточено в залата и нямахме пропуснати тренировки. Наистина бяхме доста съсредоточени, доста се раздаваха - и те и ние. Смятам, че в действителност си изработихме съчетанията и сме изцяло подготвени. Надявам се в цялостния си искра тази вечер да покажем композициите си ", сподели Ваташка.

Помощничката й Цветелина Найденова беше част от ансамбъла за дами, който завоюва бронзов орден на Игрите в Рио 2016, само че в този момент е от другата страна - като треньор.

" Много е мъчно, тъй като тези деца несъмнено им липсва опит. Те са по-малки, трябват им доста надпревари, доста опит. Затова ние се опитахме да пресъздадем тази конюнктура и постоянно имахме най-малко по едно контролно на седмица - с аудитория, по трика, с цел да могат да се обиграват. Бих споделила, че когато съм от другата страна в този момент като треньор терзанието е доста по-голямо. Като играч не съм се тормозила толкоз, просто знам, че излизам и си го изигравам, а в този момент в профил е доста по-притеснително. Направо ми идва да изляза и аз обаче не мога нищо да направя, единствено седим и гледаме и им стискаме палци да си го изиграят, тъй като в действителност могат ", сподели Найденова след изиграването на девойките.

Финалите на обособените уреди стартират в 19.00 часа, а от 18.30 часа е формалното разкриване.

УСПЕХ ДОВЕЧЕРА И НА ФИНАЛИТЕ, МОМИЧЕТА!, пишат на страницата на Българска федерация художествена гимнастика   във фейсбук.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР