Снимка: Фейсбук/Николай ХаджигеновАдвокат Николай Хаджигенов, който е част от Изправи

...
Снимка: Фейсбук/Николай ХаджигеновАдвокат Николай Хаджигенов, който е част от Изправи
Коментари Харесай

Хаджигенов: Единствената добра позиция, която ще има Борисов, ще е в Централния софийски затвор

Снимка: Фейсбук/Николай Хаджигенов

Адвокат Николай Хаджигенов, който е част от " Изправи се! Мутри Вън " се изрече извънредно остро против премиера Бойко Борисов.

„ Единствената добра позиция, която ще има Борисов занапред, ще е в северното крило на Централния софийски затвор. Вчера направихме първата стъпка в тази посока. Затова и той изплака като в руски анекдот: „ Ребята, давайте жить заедно? “ (Деца, хайде да живеем заедно?) “, разяснява той пред.

На въпроса дали думите на Борисов към жителите и политиците са били поднесени по съответен метод – в живо включване във Фейсбук, юрист Хаджигенов отговори: „ Кое му е съответното на Борисов е прекрасен въпрос, само че той е напълно риторичен. Въобще какъв брой е съответна обстановката, в която той последната година и половина не стъпи в Парламента и не слезе от джипката като малко дете с играчка – сакън, да не му я вземем. Същевременно беше прикрит, приведен, обикаляше села и паланки, не смееше да стигне до София. Тоест индивидът въобще не е съответен. Ситуацията наподобява на тази, в която Тодор Живков слуша Петър Младенов и схваща, че си отива. Точно по този начин беше и през вчерашния ден. Този паралел е неминуем и е прекрасен паралел. Дотук добре “.

Относно резултата на „ Изправи се! Мутри вън! “, юрист Хаджигенов сподели: „ За нашата част от обединението, аз мога да кажа следното – ние гледаме на политиката като на инструмент, с който да изчегъртаме Борисов и борисовщината. Това, от което сме задоволени сигурно, е безапелационната изясненост след през вчерашния ден, че Борисов си отива. Сега занапред би трябвало да се преборим с борисовщината и герберщината. Резултатът ни е резултат. За нас политиката не е самоцел и в никакъв случай не е била. Това е просто инструмент, с който да надградим това, което не успяхме да реализираме на площада. След митингите идващият рационален ход е политиката, тъй като властта е методът, по който освен да се махне Борисов, само че и да се създадат нужните промени. Все отново ние сме парламентарна република. Да, Борисов я ликвидира, само че ние в този момент ще възстановим тази парламентарна република. Начинът да правим измененията е точно този – влизане в политиката. Именно поради това направихме втората стъпка и нагазихме там “.

По мотив предлагането на Борисов за основаване на експертно държавно управление, юрист Хаджигенов беше безапелационен, че „ Изправи се! Мутри вън! “ няма да поддържат такава концепция. „ Абсурд! Нищо обвързвано с Борисов не можем да подкрепим, с изключение на да пуснем водата след него. Вчера към този момент го направихме един път – гласоподавателите го направиха. Това, което зависи от нас оттук нататък е да пуснем водата още един път, с цел да измием тази гадна смрадлива политическа гняс и да стартираме начисто “, сподели той.

На въпроса дали можем да създадем паралел сред настоящето предложение за експертно държавно управление и предлагането за нова Конституция от лятото на 2020 година, юрист Хаджигенов отговори: „ Да, изцяло. Това е едно туптене на топка. Борисов се пробва да оцелее още един ден. Той още преди беше споделил, че не си показва какво ще прави отвън политиката. Правилно, тъй като в политиката влизат и такива като него, като Цветанов, като Вътрешна македонска революционна организация, като патриотичните обединения, които действително са паткопасачи – т.е. равнището там е паткопасач. Не повече, не по-малко. Тези хора, без този тип политическа корупция, те са никой, те са нищо. Те не могат нищо, не знаят нищо, не вършат нищо – не са нищо. Ако не са в политиката, не са на никое място ”.

“Цветанов влезе в политиката със съдраните гащи, Борисов също. Виждате в този момент какво им е равнището, единствено че те не могат да дишат без политика. „ Ние знаем, ние можем “ – видяхме какво можете, само да крадете “, безапелационен беше юрист Хаджигенов в края на диалога.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР