Снимка Фейсбук, НавалниСагата с Навални и мястото му в Русия

...
Снимка Фейсбук, НавалниСагата с Навални и мястото му в Русия
Коментари Харесай

Масов протест в цяла Русия готвят съюзниците на Навални

Снимка Facebook, Навални

Сагата с Навални и мястото му в Русия добива нови, още по-мащабни размери.

Съюзниците на съветския опозиционен водач Алексей Навални във вторник приканиха за нов всеобщ митинг в цялата страна с искане за освобождението му от пандиза, оповестява АП, представена от

В изказване, оповестено на уеб страницата на Навални, те приканиха руснаците да се запишат за митинг на интерактивна карта и обявиха, че ще дефинират дата за него, когато броят на искащите да вземат присъединяване доближи най-малко 500 000 в цялата страна.

Организаторите дадоха обещание в изказване, че митингът ще бъде най-големият, който в миналото се е случвал в Русия.

44-годишният Навални, който е най-отявленият зложелател на президента Владимир Путин, бе задържан на 17 януари след завръщането си от Германия, където прекара пет месеца, възстановявайки се от отравяне с нервно-паралитичен сътрудник, за което упреква Кремъл.

Миналия месец Навални бе наказан на затвор за нарушение на изискванията на пробацията, до момента в който се възстановяваше в Германия. Присъдата произтича от присъда за заграбване от 2014 година, която Навални отхвърля като измислена - и която Европейският съд по правата на индивида е приел за незаконосъобразна.

Арестът на Навални предизвика поредност от митинги, десетки хиляди излязоха по улиците на Русия. Властите са задържали към 11 000 души, доста от които са санкционирани или арестувани от 7 до 15 дни.

Руските управляващи отхвърлиха настояванията на Съединени американски щати и Европейския съюз да освободят Навални и да спрат репресиите против неговите поддръжници.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР