снимка: ЕПА/БГНЕССъздателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг се извини

...
снимка: ЕПА/БГНЕССъздателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг се извини
Коментари Харесай

Зукърбърг пред ЕП: Не направихме достатъчно

снимка: ЕПА/БГНЕС

Създателят и притежател на Facebook Марк Зукърбърг се извини на европейските депутати за това, че не е направил задоволително, с цел да отбрани данните на потребителите на обществената мрежа, съобщи Си Би Ес. В изказването си той сподели: „ Ние не направихме задоволително да предотвратим инструментите, които ние предлагаме да бъдат употребявани, с цел да вредят ”.
„ Това се отнася и за подправените вести, външната интервенция в изборите и потреблението на информацията на потребителите ”, добави той. „ Ние нямахме толкоз необятна визия за нашата отговорност и това беше неточност, аз скърбя за това “, сподели още Зукърбърг.
Пред Европейския парламент основателят и изпълнителен шеф на Facebook съобщи, че има съмнения за събиране на потребителски данни от страна на 200 приложения в платформата му. Зукърбърг също съобщи, че компанията му влага в изследването на хиляди приложения от началото на абсурда с " Кеймбридж аналитика ".
" От всички проучвания, които вършим и в други сфери, аз чакам, че увеличеното вложение в сигурността и сигурността ще бъде това, което ще бъде с най-голяма доходност ", сподели той. " Но дано да бъдем ясни: Безопасността на хората постоянно ще бъде по-важна от това да увеличим приходите си ", добави Зукърбърг. Той добави, че ще наеме до края на годината 20 000 индивида, които да работят по сигурността и сигурността в платформата.
Зукърбърг се опита да увери европейските депутати, че Facebook работи за премахването на нездравословното наличие в платформата. „ Става въпрос за тирада на омразата, гнет, принуждение, тормоз. Цялото това наличие няма място при нас “, съобщи изпълнителният шеф на Facebook и добави, че компанията му има още работа по разпоредбите за потребление, както и за развиването на изкуствения разсъдък в платформата. Именно изкуственият разсъдък засича 99% от наличието на Ал Кайда и „ Ислямска Държава “ в Ирак и Сирия, съобщи и Зукърбърг. И призна, че макар всички старания Facebook „ в никакъв случай няма да е съвършен в това отношение “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР