Снимка: ЕПА/БГНЕСНа провелите се вчера предсрочни президентски и парламентарни избори

...
Снимка: ЕПА/БГНЕСНа провелите се вчера предсрочни президентски и парламентарни избори
Коментари Харесай

Турците в България гласували масово против Ердоган

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На провелите се през вчерашния ден предварителни президентски и парламентарни избори в Турция хората с турско поданство у нас са дали своят вот всеобщо за претендента за президент на главната опозиционна Народно-републиканска партия Мухарем Индже. Това демонстрират данните от гласуването, представени от турските медии. Индже събира поддръжката на 58.3% от гласувалите турци у нас, до момента в който за Ердоган са дали своят вот единствено 25.4 на 100. На трето място е претендентът на " Добра партия " Мерал Акшенер, която е получила 8.6% поддръжка.

Турската диаспора у нас е прекомерно дребна спрямо Германия да вземем за пример, където Ердоган води със смазваща преднина - 65 на 100 от гласовете, до момента в който за Индже са дали своят вот единствено 21.8%. Индже побеждава безапелационно също по този начин в Съединени американски щати, Англия, Русия, Канада, Китай и други Ердоган е доста безапелационен още във Франция, Холандия, Белгия, Норвегия, Швеция, както и в самата Турция. По отношение на парламентарния избор картината е съвсем същата. Опозиционната Народно-републиканска партия е получила 44% от гласовете на турците в България, до момента в който Партията на справедливостта и развиването на Ердоган събира единствено 21.6на 100 от гласовете.

В Германия обаче, където живеят повече от 4 млн. турци, партията на Ердоган печели 55.9% от гласовете, до момента в който Народно-републиканската партия получава единствено 15.5 на 100.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР