Снимка: ЕПА/БГНЕСДо 2025 г. броят на туристите, които идват в

...
Снимка: ЕПА/БГНЕСДо 2025 г. броят на туристите, които идват в
Коментари Харесай

Таяни: Туризмът в Европа може да създаде над 5 млн. нови работни места

Снимка: ЕПА/БГНЕС

До 2025 година броят на туристите, които идват в Европа, може да се удвои до над 1 милиарда души, което ще сътвори над 5 милиона нови работни места, съобщи ръководителят на Екологичен потенциал Антонио Таяни на конференция в Брюксел, оповестиха от пресслужбата на институцията. И настоя интензивно да се работи в тази посока. Председателят на Екологичен потенциал акцентира, че туризмът е основен бранш за всички страни членки на Европейски Съюз. Той обгръща 10% от Брутният вътрешен продукт и работните места в Европейски Съюз. Таяни настоя да се усъвършенства конкурентоспособността в бранша, с цел да могат да бъдат реализирани най-хубавите вероятни резултатати и Старият континент да посрещне над 1 милиарда туристи.
„ Трябва да съсредоточим напъните си в редица области: привличане на повече вложения посредством правенето на стратегически проект, който ще ни разреши да използваме по-широко и по-ефективно финансирането от ЕС; възстановяване на бизнес средата; поощряване на образованието, съобразено с потребностите на отрасъла; ръководство на цифровата революция; потребление на синергиите за да разпространяваме Европа като дестинация на интернационалните пазари “, сподели Таяни. Шефът на Екологичен потенциал посочи, че образованието е основен фактор, защото компаниите в туристическата промишленост имат повече проблеми, в сравнение с други, при наемането на хора с нужните умения. " Като влагаме повече, можем да създадем благоприятни условия за претовареност в тези елементи на Европа, където младежката безработица доближава 50%. Въпреки че туристическата промишленост ще бъде мощно наранена от цифровата гражданска война, към момента ще има потребност от забележителна работна мощ, 20% от която – младежи под 25 години “, акцентира още Антонио Таяни.
С едно пътешестване китайските туристи посещават приблизително четири или пет европейски страни членки. Конкуренцията не би трябвало да е сред тях, а с Азия, Америка, Карибите и Тихоокеанския басейн. Страните-членки на Европейски Съюз би трябвало да обединят напъните си, с цел да разпространяват Европа като дестинация по същия метод, по който се популяризират Съединени американски щати, Канада или Австралия. Общата платформа за реклама на туризма, препоръчана от Европейската комисията в съдействие Европейската комисия за пътуванията и районите в мрежата Necstour, е стъпка в вярната посока.
Шефът на Екологичен потенциал Таяни настоя в идващия бюджет да се включи специфичен фонд за развиването на туризма и пропомни, че Екологичен потенциал към този момент е одобрил резолюция с апел за това.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР