Снимка ЕПА/БГНЕСАмериканският държавен секретар Рекс Тилърсън заяви, че американските военни

...
Снимка ЕПА/БГНЕСАмериканският държавен секретар Рекс Тилърсън заяви, че американските военни
Коментари Харесай

Тилърсън: САЩ остават в Сирия да помогнат и за свалянето на Башар Асад

Снимка ЕПА/БГНЕС
Американският държавен секретар Рекс Тилърсън съобщи, че американските военни ще останат в Сирия освен да се борят с джихадистите, само че и против властта на Башар ал Асад и неговия съдружник Иран, предава БНР.

В тирада в Станфордския университет, Тилърсън обявл, че задачата на военните е да попречат за завръщането на " Ислямска страна ". Според него обаче разполагането на американските сили е ориентирано и към основаване на задоволително непоклатимост за сирийците, по този начин,че те да могат да смъкват Асад от власт и да отстранен иранското въздействие:

Нека бъдем ясни, Съединените щати ще запазят военото си наличие в Сирия, ориентирани към това да не се възроди " Ислямска страна ". Нашата военна задача ще продължи да бъде на основата на избрани условия. Не можем да направинм същоте неточности като през 2011 година, когато нашето прибързано евакуиране от Ирак разреши да Ал-Кайда да оцелее и да се трансформира в " Ислямска страна ".

Що се отнася до глобите против Северна Корея, държавният секретар посочи, че те в действителност са почнали да работят. Според него натискът в последна сметка ще докара Пхенян до масата за договаряния, прибавя Националното радио.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР