снимка ЕПА/БГНЕС В първото си интервю след напускането на Белия

...
снимка ЕПА/БГНЕС В първото си интервю след напускането на Белия
Коментари Харесай

Обама: Социалните медии могат да доведат до балканизация на обществото


фотография ЕПА/БГНЕС

В първото си изявление след напускането на Белия дом американскиятпрезидент Барак Обама предизвести, че обществените медии могат да доведат “разруха на гражданския дискурс “ и “балканизация “. Обама приказва за шоуто BBC Radio 4 Today, а водещ бе английският принц Хари.

“Един от най-опасните аспекти на интернет е, че хората могат да имат напълно разнообразни действителности. Те могат да се окажат обхванати от информация, която единствено да ускори отклоненията им. Нещата не са толкоз елементарни, колкото наподобяват в чат стаите, където сте ", разяснява Обама.

Според него главният въпрос на новата технология за другарство е по какъв начин да я използваме. Според него технологията би трябвало “да разрешава многообразието от гласове, да насърчава разнообразието от възгледи, само че и да не води до “балканизация “ на обществото, с цел да открива общите неща сред хората ". Терминът “балканизация “ в политологията се употребява като синоним на враждата, разделянето и разпокъсаността.

Сегашният американски президент Доналд Тръмп е може би най-известният консуматор на “Туитър “, само че Обама не го загатна поименно в своето изявление.

Според Обама общуването лице в лице спомага за намаляване на опълчването и изразяването на крайни възгледи.

“Социалните медии са в действителност мощен инструмент за взаимоотношение сред хората с общи ползи, само че за тях е значимо да се виждат и офлайн, да се срещат в бара, да се срещат на местата за свещенодействие, в квартала, да се познават персонално. Това е значимо, тъй като в интернет всичко наподобява по-просто, само че когато те се видят, схващат, че те са комплицирани персони “, сподели Обама.

Пред английския принц Обама разяснява и по-лежерни тематики като това по какъв начин наподобява деня му в този момент, когато не е президент.

“О, разсънвам се по-късно. Прекрасна е опцията да имаш надзор над всекидневието си “, разяснява президентът Обама (2009-2017).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР