Окончателното разпределение на мандатите за депутатските места обяви Централната избирателна

...
Окончателното разпределение на мандатите за депутатските места обяви Централната избирателна
Коментари Харесай

Пълен списък на депутатите от Варна

Окончателното систематизиране на мандатите за депутатските места разгласи Централната изборна комисия. На процедура към този момент са ясни имената на новите народни представители, съобщи Moreto.net.

Ето по какъв начин са разпределени общо 16 – те мандата за Варненски изборен регион:

„ ИТН “ разполага с два мандата, които отиват при Тошко Йорданов и Драгомир Петров. В случай, че Йорданов избере да влезе като лидер от листата в различен регион, в която е включен, може да влезе и Ивайло Костадинов.

„ Възраждане “ има три мандата, които са за Костадин Костадинов, Коста Стоянова и Светослав Тодоров. Ако лидерът избере да влезе като народен представител в новия парламент от листата, която води в различен регион, може да влезе Михаела Берова – Зекова.

Политическа партия – Демократична България има три мандата за Даниел Лорер, Стела Николова и Ивайло Митковски.

ГЕРБ – Съюз на демократичните сили разполагат с пет мандата, които отиват при Даниел Митов, Красен Кралев, Бранимир Балачев, Кристиан Ганчев и Павел Христов.

Българска социалистическа партия е с един мандат за Борислав Гуцанов. Ако той влезе като народен представител от другия регион, в който е лидер на листа, може да влезе и Павел Раличков.

„ Величие “ и Движение за права и свободи са с по един мандат и вкарват надлежно Юлиана Матеева и Филиз Хюсменова.

ЦИК разгласи мандатите на парламентарно показаните партии в 50-ото Народно заседание.

ГЕРБ-СДС ще има най-вече депутати - 68. Втората по бройка парламентарна група ще е на Движение за права и свободи - 47, а трета – тази на " Продължаваме промяната - Демократична България " – 39. " Възраждане " ще има 38 депутати, " Българска социалистическа партия за България " - 19.

" ИТН " ще имат 16 представители, само че водачът на партията Слави Трифонов няма да е измежду тях. ЦИК е заличила Трифонов от кандидатските листи след подадено от него заявление.

Партия " Величие " ще е с най-малката парламентарна група - 13 депутати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР