Снимка: ЕПА/БГНЕС Сенатът на канадския парламент одобри легализацията на марихуаната

...
Снимка: ЕПА/БГНЕС Сенатът на канадския парламент одобри легализацията на марихуаната
Коментари Харесай

Канадa одобри легализацията на марихуана за развлечения

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сенатът на канадския парламент утвърди легализацията на марихуаната за развлекателни цели със закон, регламентиращ развъждането, дистрибуцията и продажбата й, съобщи Би Би Си. Страната е първата измежду членките на Г-7, която легализира марихуаната за развлекателни цели. Притежанието на канабис в Канада е закононарушение от 1923 година, само че потреблението й за медицински цели е позволено от 2001 година.

Законопроектът евентуално ще получи кралско утвърждение (подписан декрет от генерал-губернатора, който съставлява кралица Елизабет Втора), след което държавното управление ще би трябвало да избере публична дата за влизане на закона в действие. Очаква се локалните управляващи да получат осем до дванайсет седмици, с цел да открият къде ще се продава лекият опиат. От средата на септември канадците към този момент ще могат да купуват от лицензирани производители на разнообразни места, в това число и да поръчват онлайн.

Минималната възраст за пазаруване и използуване на канабис на федерално равнище е избрана на 18 години, като провинциите имат право да вкарат предел от 19 години. Пълнолетните ще имат право да получават намерено до 30 грама сушена марихуана.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР