снимка БулофотоНа днешното си извънредно заседание служебният кабинет одобри актуализацията

...
снимка БулофотоНа днешното си извънредно заседание служебният кабинет одобри актуализацията
Коментари Харесай

На извънредно заседание кабинетът одобри актуализацията на държавния бюджет

снимка Булофото

На днешното си изключително съвещание служебният кабинет утвърди актуализацията на държавния бюджет за 2021 година, съобщи Нова тв. 

Служебният министър председател Стефан Янев разгласи, че тя е нужна, с цел да се подсигуряват обществените заплащания, да се посрещне възможна нова Коронавирус вълна през есента, както и с цел да се подсигурява активността на бизнеса.

По-рано в Народното събрание Янев даде доклад за положението на държавната хазна.

„ Днес имах достойнството да бъда на парламентарно чуване и споделих, че този акт за актуализация кардинално е работа на едно парламентарно подкрепено държавно управление. Ситуацията обаче е динамична и кабинет към момента не е формиран. В същото време икономическата и здравната обстановка е такава, че се постанова да се взимат неотложни ограничения ”, каза премиерът при започване на съвещанието на Министерския съвет. И добави: „ Смятам, че актовете които ще приемем през днешния ден, са знак за отговорно държание във връзка с финансите на страната и се надявам Народното събрание да покаже мъдрост, тъй че всички неотложни заплащания при започване на септември да бъдат обезпечени ”.

След като Министерският съвет внесе актуализацията на бюджета в Народното събрание на ход ще бъдат депутатите, които би трябвало да гласоподават новите планове.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР