Снимка: БулфотоЗдравният министър проф. Костадин Ангелов увери, че в страната

...
Снимка: БулфотоЗдравният министър проф. Костадин Ангелов увери, че в страната
Коментари Харесай

Ангелов: Вече има 88 000 ваксини против грип, скоро ще са в аптеките

Снимка: Булфото

Здравният министър проф. Костадин Ангелов увери, че в страната ни към този момент има наличност от 88 хиляди ваксини, които скоро ще бъдат пуснати на свободния пазар в аптечната мрежа по отношение на наближаващия грипен сезон, съобщи dariknews.bg.

„ До края на другата седмица ще имаме подписан контракт с фирмата-доставчик на ваксини. Те ще бъдат 180 хиляди, които са свободни и ще бъдат обезпечени за българските жители. От тях в допълнение ще бъдат освободени на пазара още 75 хиляди дози “, изясни още здравният министър, който добави, че в страната ще има към 60 хиляди повече ваксини от предходната година. „ Това е програмата, която следваме за увеличение на % на имунизираните от грип “, обясни проф. Ангелов.

Министърът даде изясненост и по построяването на Националната детска болница като разгласи, че в средата на септември следва огромна социална полемика, в която да вземат присъединяване всички заинтригувани страни – лекари, жители и публицисти.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР