Снимка: БулфотоЗам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев коментира актуалната

...
Снимка: БулфотоЗам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев коментира актуалната
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Опитите на партиите на протеста за правителство са ялови и безпомощни

Снимка: Булфото

Зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев разяснява настоящата политическа конюнктура в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

" Трябва да оставим в идващия и в по идващия парламент така наречен партии на митинга да вършат още опити да вършат държавно управление? Тези опити са ялови и безпомощни. Ние би трябвало да ги оставим да хвърлят страната в безпорядък, шест месеца да няма държавно управление? Това целят те, като ни упрекват, че Движение за права и свободи вършат годеж с ГЕРБ и с Българска социалистическа партия. Какво би трябвало да вършим в идващия парламент? Хората чакат държавно управление и отговорно държание ", сподели той.

Попитан няма ли Движение за права и свободи проблем като този на ГЕРБ – никой да не желае да прави държавно управление с тях, Цонев съобщи: " Някой има подобен проблем и поставя разграничителни линии. Кой дефинира тези партии като партии на смяната? Те се дефинираха. Защо сложиха тези разграничителни линии и направиха по този начин, че да няма държавно управление? "

Хората видяха отговорността. Те ни изпращат в Народното събрание да свършим избрана работа, Тази работа първо е да съставим държавно управление. В Народното събрание има шест партии и някои от тях споделят - ние с тези няма да вършим държавно управление. Никой няма право да поставя разграничителни линии. Да, ще създадем държавно управление и с ГЕРБ, и с Българска социалистическа партия, и с " Демократична България ", с всяка партия, която българският гласоподавател е пратил в Народното събрание, с цел да се направи държавно управление и да се върви по избран път, уточни зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи.

И в предишния парламент, и в този, на така наречен партии на митинга им беше дадена безусловна поддръжка за държавно управление от нас, без да участваме. Искахме единствено да стартира възобновяване на нормалността в страната. Искаме да спасим парламентаризма, тъй като той е основата на демокрацията. Видяхме до какво се стигна, когато той е неглижиран. А в този момент виждаме, че опитът той да бъде възобновен се изражда в безнаказаност. Мисля, че хората ще оценят нашите старания - и с речите ни, и с държанието ни. Движение за права и свободи има най-конструктивното държание в българския парламент, акцентира Йордан Цонев.

Той разяснява и тематиката с въпроса " Коя е Вашата родина-майка? ", който президентът Румен Радев сложи на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на консултациите при президента. По думите ми с този въпрос Радев е засегнал патриотичните усеща на всички български турци, които живеят у нас.

Те се гордеят, че са останали в България, когато ги обиждаха, потъпкваха достолепието им и те не отидоха в прародината, а останаха в родината-майка. Да не познаваш личните си етнически групи и да запиташ водача им...защо? Получих есемеси от доста хора с доста болежка от думите на президента, за който те гласоподаваха. Не може да зададеш на водача на тези хора подобен въпрос. Ще има последици за българския президент. Няма да го подкрепим. Ние дадохме своя непретенциозен принос той да стане президент. Сега ще дадем своя непретенциозен принос той да не стане президент, сподели Цонев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР