Снимка БулфотоЗачестяват опитите за мигрантски пробив от Турция към България

...
Снимка БулфотоЗачестяват опитите за мигрантски пробив от Турция към България
Коментари Харесай

Огромна тумба от над 500 бежанци спипана снощи край границата ни с Турция

Снимка Булфото

Зачестяват опитите за мигрантски пробив от Турция към България и Гърция. Стотици бежанци са се пробвали да преминат в Европейски Съюз за последните дни. Турските управляващи в региона на Одрин са заловили късно през вчерашния ден група от 575 мигранти и бежанци, които се подготвяли да преминат незаконно у нас и в Гърция, оповестява dir.bg.

По данни на Дирекцията по сигурността в Одрин бежанците се укривали в покрайнините на селищата Орхание, Сарайакпънар, Боснакьой наоколо до турско-българската граница и Узункьопрю, Ипсала и Мерич край границата с Гърция.

Пограничните управляващи подхванали интервенция по залавянето им. Установено е, че са от разнообразни страни - Мароко, Пакистан, Мианмар, Афганистан, Египет и Сирия.

След като е снета самоличността им, хванатите мигранти и бежанци са предадени на Дирекцията по миграционните действия в Одрин. Преди няколко дни - на 6 ноември, турските сили за сигурност задържаха 71  мигранти в окръг Одрин при опити да преминат незаконно в България и Гърция.  Мигрантите са били открити в селата Орхание, Йеникадън, Босна и Сараякпънар.

Задържаните са жители на Афганистан, Сирия, Палестина и Египет.  На 1 ноември турските гранични управляващи заловиха група от 149 мигранти и бегълци при опит да преминат незаконно в България и Гърция. Разделени на групи, бежанците се укривали в покрайнините, с цел да преминат незаконно на българска и гръцка територия.

Те били от разнообразни страни - Афганистан, Пакистан, Бангладеш, Алжир, Ирак, Тунис и Сирия. Имало и палестинци.  След като завършила инспекцията за определяне на самоличността им, жандармерията ги предала на Дирекцията по миграция в град Одрин, с цел да бъдат върнати назад. Охраната на границата в региона е поверена на 54-та механизирана сухопътна бригада на турската жандармерия.

На среща в Брюксел през вчерашния ден сред българското държавно управление и Европейската комисия бе очебийно, че България е сигурна външна граница на Европейски Съюз.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР