Снимка: БулфотоЗа първи път от 10 години насам Цветан Цветанов

...
Снимка: БулфотоЗа първи път от 10 години насам Цветан Цветанов
Коментари Харесай

Най-емблематичните моменти от кариерата на Цветанов

Снимка: Булфото

За първи път от 10 години насам Цветан Цветанов ще бъде отвън държавната власт. Ето кои бяха най-емблематичните моменти от неговата кариера до момента съгласно " Дарик ". 

  

В началото на 90-те години Цветан Цветанов завършва задочно НСА и се дипломира като преподавател по физическо образование и треньор по лека атлетика. Името му се появява в общественото пространство за пръв път през 2001 година, когато става действен асистент на Бойко Борисов от времето му на основен секретар на Министерство на вътрешните работи.   Няколко години по-късно, през 2009 година, когато партия ГЕРБ идва на власт, кариерата му внезапно потегля нагоре и той оглавява вътрешното министерство. Под негово управление ведомството организира едни от най-гръмките си интервенции, измежду резултатите, на които се оказаха няколко присъди за нарушени човешки права, струващи на данъкоплатеца над 1 млн. лева под формата на компенсации.

За други свои дейности като вътрешен министър Цветанов се оказа клиент на прокуратурата – и то цели три пъти. Обвиненията за безотговорно и нерегламентирано подслушване в Министерство на вътрешните работи, както и за разтягане на чадър над представители на подземния свят, се провалиха. Тогава обаче се наложи Цветанов за първи път да се раздели с един от високите си постове - този на вътрешен министър и да се отдаде напълно на политиката.   Друг скандал, в който бе забъркан Цветанов още в първата му година като министър, беше свързан с парцелите, които се оказа, че той и брачната половинка му имат, а точно - шест жилището и два гаража в София, една къща с двор в провинцията, 9 дка гори. От медийни изявления тогава стана ясно, че половината от имуществото си Цветанов придобил в интервала му на заместник-кмет на София през 2008 година Гръмкият скандал, провокиран от имотната декларация на Цветанов тогава, завърши с данъчна инспекция, която не откри нарушавания.

Цветан Цветанов направи и гръмки изявления като вътрешен министър от трибуната на Народното събрание, където на няколко пъти раздаде присъди. Така да вземем за пример през 2010 година в нарушаване на Закона за СРС Цветанов прочита записани диалози сред лекари от Горна Оряховица, които той дефинира като отговорни за „ умишленото умъртвяване на едно живо родено бебе ”. По-късно лекарите бяха изцяло оправдани по случая, само че последствията за кариерата и персоналния им живот бяха пагубни, а самият Цветанов три години по-късно публично се извини за думите си.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни нов
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР