снимка БулфотоЗа катастрофата, в която участва бившият културен министър Вежди

...
снимка БулфотоЗа катастрофата, в която участва бившият културен министър Вежди
Коментари Харесай

Дело за катастрофата с Рашидов има, но прокуратурата мълчи за подробностите

снимка Булфото

За злополуката, в която взе участие някогашният културен министър Вежди Рашидов, прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане, предаде .  Инцидентът стана във вторник на оживено кръстовище сред бул. " Гоце Делчев " и бул. " България " в столицата.

Прави усещане бързината, с която държавното обвиняване се задейства по случая. Само ден след произшествието на пътя е образувано разследване, което значи, че има данни за извършено престъпление. От Столична дирекция на вътрешните работи обаче отхвърлиха да дадат детайлности за аргументите за катастрофата и кой от водачите е отговорен. По неофициална информация в медиите Рашидов е карал лекотоварен автомобил, който е минал на алено по бул. " България " и се е блъснал в друга кола, след което се е обърнал до трамвайните релси.

Столична дирекция не отговори дали има формиран акт за нарушаване на пътя с аргумента, че има формирано досъдебно произвеждане. От полицията оповестиха само, че взетите алкохолни проби от участниците в случая са негативни и че няма други потърпевши освен Вежди Рашидов. Това повдига въпроса какво е дало причина за започване на наказателно дело по случая, откакто няма лидер с над 1,2 промила алкохол или породени телесни повреди. Единствено с позволение на наблюдаващия прокурор могат да се разгласят каквито и да е условия за катастрофата.

" Сега "  изпрати въпроси за досъдебното произвеждане за случая с Вежди Рашидов на ръководителя на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, само че не получи отговор.

Вежди Рашидов е ваятел и министър на културата в първото и второто държавно управление на Бойко Борисов. Бил е също общински консултант в Столична община и народен представител в 44-тото и 45-тото Народно заседание от партия ГЕРБ. Рашидов е разследван и преди поради своенравното държание на пътя. На 29 ноември 2001 година Рашидов, дружно с различен общинския консултант от Съюз на демократичните сили се сбиват с служител на реда, откакто колата на скулптора е паркирана погрешно пред Столична община. Полицаят е със строшен нос, а случаят е сниман от екип на телевизия „ Евроком “ и от охранителната камера на общината. На идващия ден те са задържани и прокуратурата завежда дело за лека телесна щета на служител на реда и безчинство. На 5 април 2002 г. прокуратурата прекратява делото срещу Вежди Рашидов с претекста, че закононарушенията не са осъществени.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР