снимка БулфотоЯмбол остана без родилно отделение. То ще остане затворено

...
снимка БулфотоЯмбол остана без родилно отделение. То ще остане затворено
Коментари Харесай

Ямбол остана без родилно отделение заради ковид

снимка Булфото

Ямбол остана без родилно поделение. То ще остане затворено до края на тази година, тй като лекарите в него са инфектирани с коронавирус. По същата причина с прекратена активност са отделението за ушно-носно-гърлени заболявания и очно поделение, заяви.

Акушеро-гинекологичното поделение в държавната болница е единственото в региона и сега при нужда родилките се превозени до лечебни заведения в прилежащи области, посочи шефът доктор Димитър Рунков.

" Една колежка имаме с Covid, имаме междинен медицински личен състав, който е инфектиран. Това докара до прекъсването на незабавна работа с родилки патологична бременност и гинекология до края на годината ", изясни още шефът.

Вече три отделения в болничното заведение работят единствено с Covid пациенти. Осигурени са 71 кревати, като седем в са в реанимация, а 10 са за пациенти със признаци, които изчакват резултати от PCR проби.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР