Снимка БулфотоВсички държавни, обществени и неправителствени институции трябва да се

...
Снимка БулфотоВсички държавни, обществени и неправителствени институции трябва да се
Коментари Харесай

Борисов: Черно море трябва да е място за туризъм, а не за войни. Здравият разум трябва да надделее

Снимка Булфото

Всички държавни, публични и неправителствени институции би трябвало да се борят с войната по пътищата.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на днешния парламентарен надзор. Той отговори на въпрос заложен му от депутатите от БСП Драгомир Стойнев, Георги Свиленски и Димитър Данчев по отношение на основаване на Държавна организация за пътна сигурност. " Преди месец в портала за публични разисквания на Министерски съвет беше оповестена план за разпореждане за основаване на Държавна организация за пътна сигурност. Времето за разискване изтече. Мнението на хората варираше от " следващата държавна нелепост " до " доста хубава концепция ". Според посочените претекстове за основаването на организацията главната ѝ цел ще е понижаване на жертвите по пътищата. Това е и нашият въпрос - по какъв начин тъкмо тази нова организация ще понижи броя на починалите и ранените при произшествия? ", зададе въпроса Димитър Данчев, съобщи вести.бг.

" В момента в България съществуват 11 институции, които се занимават с пътна сигурност. За страдание сред тях няма добра съгласуваност. Това ще е главната цел на новата организация - да управлява и координира всички ограничения за пътна сигурност. Искам да уточня, че със основаването на Държавна организация за пътна сигурност няма да се приключи активността на другите институции. Просто тази организация ще дава отговор за вярното и положително съгласуване на всички ограничения, които се предриемат, с цел да се понижат жертивте по пътищата ", отговори министър-председателят Бойко Борисов.

Той не пропусна да разяснява и декларацията на Българска социалистическа партия по отношение на мръсния въздух.  " Помня годините, когато бях кмет. От Кремиковци над София се виеше пушек във всички цветове на дъгата. Не ми се мисли тогава какъв въздух сме дишали. Поемам отговорност да осъществим всички ограничения, които са били препоръчани по време на последното ваше държавно управление с премиер Пламен Орешарски. Да забележим дали ще има резултат ", сподели министър председателят.

От своя страна Драгомир Стойнев направи имитация на отговора на Борисов. " Създаваме нова бюрократична конструкция. Човешките животи на пътя не се избавят с администрация и администрация. Винаги, когато стане тежка злополука, вие излизате с тезата, че би трябвало да се направи нов Закон за придвижване по пътищата, само че в никакъв случай не излиза наяве по кое време ще го гледаме. Трябва да накарате съществуващите институции да стартират да си правят работата, а не да създавате нова, с цел да може там да се назначат на работа избрани хора. Явно е, че усвоявате качествено, само че не строите качествено ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия.

Вече в коридорите на парламента Бойко Борисов отговори на журналистически въпроси по отношение на рецесията сред Русия и Украйна в Азовско море. " Към момента няма искане за непознати военни кораби в Черно море. Винаги съм смятал и заявявал, че Черно море би трябвало да бъде място за туризъм и правене на бизнес. Навлизането на подобен огромен съветски флот ще докара до рецесия. Най-добрите курорти на Черно море са в България и ние ще пострадаме най-вече. Няма да разгадавам какви диалози и какви големи старания поставям, с цел да не ескалира тази рецесия. Всички в България би трябвало да сме обединени ", приозва Борисов.

" Нашата позиция за този спор е извънредно отрицателна. Много неприятно вършат. Черно море е идеално мяасто за водене на бойни дейности. Много е комфортно тук да се водят войни. Този спор е неприемлив. Здравият разсъдък би трябвало да надделее и да не се позволява още ескалация на напрежението ", приключи Борисов.

 





 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР