снимка: БулфотоВремето се разваля до часове.Какво ни очаква през уикенда:Оправдаха

...
снимка: БулфотоВремето се разваля до часове.Какво ни очаква през уикенда:Оправдаха
Коментари Харесай

Силен вятър и доста по-ниски температури от утре

снимка: Булфото

Времето се скапва до часове.

Какво ни чака през уикенда:

Оправдаха се упованията за по-високи от нормалните за сезона температури през днешния ден. Най-топло беше във Видин, Лом и Русе - 29 градуса, както и в Монтана, Оряхово, Кнежа, Силистра, където бяха регистрирани 28 градуса. В същото време по Северното крайбрежие беше най-хладно - 19 градуса в Калиакра и 18 в Шабла.

Утре се чака захлаждане. С сдържан и мощен вятър от северозапад ще нахлува по-хладен въздух и на следващия ден оптималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат от 18° до 23°.

В 18 области е оповестено предизвестие за рисково мощен северозападен вятър, със скорост до към 80 км/ч, а в област Сливен, предизвестието е от втора степен, код оранжево, за пориви със скорост до към 100 км/ч, предава Българска национална телевизия.

Ще има променлива, постоянно забележителна облачност и на обособени места в източните региони, в това число и по Северното Черноморие, е допустимо да превали и прегърми. Максималните температури в морските ни курорти ще бъдат от 19° до 22°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 16° по южното.

И в планините облачността ще е по-често забележителна, само че основно в масивите от Рило-Родопската област ще превали временен дъжд, съпроводен от гръмотевици.

Вятърът ще е сдържан, краткотрайно мощен от запад-северозапад. Максималните температури и там ще се намалят и в курортите ще са сред 6 и 12 градуса.

Много прохладно ще бъде и на всички места на Балканите, с сдържан и мощен северозападен вятър. Повече облаци ще има в източните региони от полуострова, където тук-там ще превали и прегърми. В Гърция ще бъде слънчево, а температурата на морската вода там е от 18° до 20°
Слънчево ще е времето и на Пиринейския полуостров и в Южна Франция. Ветровито, с превалявания от дъжд, тук-там обилни, ще е в доста региони от Западна Европа. И в Източна Европа ще вали, по-интензивно в Беларус и Западна Украйна.

У нас, в неделя, минималните температури значително ще се намалят и в обособени региони са вероятни и слани. През деня ще бъде слънчево, само че към момента хладно за сезона. В началото на новата седмица оптималните температури ще се покачват, само че заран ще е хладно, с условия за слани. Ще се задържи слънчево до сряда, когато още веднъж се чакат превалявания и гръмотевици.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР