снимка: БулфотоВодоподаването ще бъде спирано всяка вечер в 22 часа

...
снимка: БулфотоВодоподаването ще бъде спирано всяка вечер в 22 часа
Коментари Харесай

От тази вечер Радомир минава на воден режим

снимка: Булфото

Водоподаването ще бъде спирано всяка вечер в 22 часа и ще се възвръща в 6 часа на идната заран.

Част от Радомир минава на воден режим, като водата ще бъде спирана единствено нощем. Ограниченията влизат в действие от довечера.

Режимът се отнася за високата зона на Радомир, кварталите „ Ное “, „ Арката “, „ Гърляница “ и улиците „ Витоша “, „ Хайдут Румяна “, „ Ивайло “, „ Гавраил Радомир “, „ Пчелинска “ и „ Никола Вапцаров “.

Режим ще има и за селата Борнарево и Николаево. Причината е намалелият дебит на водоизточниците, захранващи Радомир, сподели шефът на ВиК Перник Борислав Иванов.

„ Решихме да въведем режим през нощта. Да могат да се изпълнят резервоарите и да могат хората денем да разчитат, че ще имат вода “, изясни той.

„ Имаме и едни огромни повреди. Знаем ги, работи се по тях, само че не е нещо, което можем да създадем за два дни. Трябва да се подменят сектори, по- огромни диаметри, по- дълги трасета. Ако успеем  да ги създадем и по-късно казусът се реши, незабавно си пускаме водата 24 часа “, добави водният началник.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР