снимка: БулфотоВчера до обяд един вертолет Кугар направи 14 водохвърляния

...
снимка: БулфотоВчера до обяд един вертолет Кугар направи 14 водохвърляния
Коментари Харесай

Военни с хеликоптер продължават да се борят с пожара край Югово

снимка: Булфото

Вчера до обяд един вертолет „ Кугар ” направи 14 водохвърляния в региона на пожара, а следобяд втори вертолет извърши още 10 водохвърляния за гасене от въздуха.

Военни и вертолет не престават да гасят огромния горски пожар над село Югово, Община Лъки. Това оповестиха от Министерството на защитата.

От 08.00 ч тази заран 36 чиновници на армията от 4-и артилерийски полк са на терен в труднодостъпната високопланинска околност. Действията им се водят от подполковник Недялко Киров, пълководец на реактивен дивизион в полка. Асеновградските артилеристи са в региона на пожара за втори следващ ден. Вчера повече от 12 часа военнослужещите помагаха в гасенето на огъня.
За трети следващ ден в гасенето на този пожар се включва вертолет „ Кугар ” с екипаж от 24-а авиационна база, който ще прави гасене на огъня от въздуха. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР