Снимка БулфотоВъзрастен мъж от Черноморец се удави в морето край

...
Снимка БулфотоВъзрастен мъж от Черноморец се удави в морето край
Коментари Харесай

Пазете се! Морето взе поредната си жертва – възрастен мъж от Черноморец

Снимка Булфото

Възрастен мъж от Черноморец се удави в морето край родния си град. Трагедията се разиграла към 17 ч. през вчерашния ден на къмпинг „ Черноморец “, когато към РУП-Созопол заваляли първите сигнали за човек в безпомощно положение. Въпреки всички подхванати дейности по реанимация, откакто бил изваден на брега, индивидът умрял. Той е на 74 години. Смъртта му е установена от пристигналия на място екип на Центъра за незабавна здравна помощ, съобщи флагман.бг.

``
реклама

През август морето се „ обръща “. Мъртвото неспокойствие, което е заплаха №1 за неопитните плувци, се появява точно към средата на месеца и се оказва главната причина за огромна част от удавянията. 

Опитни спасители поучават хората да се пробват да разпознаят мъртвото неспокойствие още от плиткото – да ревизират дали морето „ дърпа “ във вътрешността. Това става като влезете във водата и потопите единствено краката си до колената. Ако пясъкът под краката ви се движи, значи е доста евентуално да има мъртво неспокойствие.

Ако пък попаднете в мъртво неспокойствие, когато към този момент сте на надълбоко, най-важното е да запазите хладнокръвие и да знаете, че има по какъв начин да стигнете до брега безвредно, макар че обстановката наподобява безнадеждна. Не би трябвало да пробвате да плувате непосредствено към пясъка или във вътрешността към по-дълбокото, а встрани – под кос ъгъл. Самите течения пък е допустимо от време на време даже без да мърдате да ви извадят на брега.
 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР