снимка: БулфотоВъв връзка с увеличението на минималната пенсия на 370

...
снимка: БулфотоВъв връзка с увеличението на минималната пенсия на 370
Коментари Харесай

Асен Василев: Социалната добавка бедност остава

снимка: Булфото

Във връзка с нарастването на минималната пенсия на 370 лв. финансовият министър съобщи, че нужните средства няма да затруднят осъществяването на бюджета:

" Докато съм министър на финансите, няма да вземам участие в политически планове, по-късно ще помисля какво тъкмо желая да върша. Ще видя дали има хора и съидейници, с които можем да създадем нещо, което да помогне на България. Ще ви се обадим, в случай че решим да вършим нещо, обвързвано с политика. Единственият ми фокус в този момент е да мине актуализацията на бюджета и да оставим страната със постоянни финанси ". Това съобщи пред БНР служебният министър на финансите Асен Василев.

В предаването " Неделя 150 " министър Василев разяснява идната актуализация на бюджета, като посочи, че според актуализирана прогноза на приходите от юли и август се чакат с 200 млн. лв. в допълнение доходи над бюджетната рамка, която е показана на Народното събрание:

" Би трябвало средствата да стигнат, с цел да се удовлетворят настояванията на другите групи, само че това е въпрос на преценка на парламентарната бюджетна комисия ".

  " Би трябвало да може да се побере в параметрите на бюджета, без да се постанова взимане на спомагателен дълг или увеличение на недостига ".

Социалната добавка " беднотия " остава - посочи министър Василев и уточни, че когато следващата година линията на беднотия се вдигне на 413 лв., тази добавка ще разшири обсега си и така всички пенсионери ще бъдат обезщетени до линията на беднотия, с цел да няма пенсионери в беднотия.

" Ако не мине актуализацията на бюджета, страната ще бъде в една доста тежка обстановка, само че не тъй като няма средства, а тъй като няма да имаме право да ги похарчим, тъй че те да могат да стигнат до бизнеса, до системите на защитата и на Министерство на вътрешните работи, опазването на здравето, а няма да има и това нарастване на пенсиите, както и спомагателните 50 лв. няма да ги има ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР