Снимка БулфотоВътрешният министър на Република България направи изявление, с което

...
Снимка БулфотоВътрешният министър на Република България направи изявление, с което
Коментари Харесай

Рашков: Огромно е желанието на някои да влязат във властта, включително с цената на престъпление

Снимка Булфото

Вътрешният министър на Република България направи изказване, с което насочи ясно обръщение към всички, които желаят да влязат във властта по незаконен начин. „ Някой желае да ръководи страната, изкривявайки волята на хората. Това са позорни феномени в политическия ни живот. Огромно е желанието на някои да влязат във властта, в това число с цената на закононарушение. Ние ще противодействаме на това ”, обяви вътрешният министър Бойко Рашков във връзка изнесените през вчерашния ден схеми за избирателен напън върху жители. Той добави, че всекидневно постъпват такива сигнали, даже и до него самия.

„ Определени политически сили за следващ път се пробват да организират „ изборна акция ” с напън върху гласоподаватели. Било то представители на компании с по-голям брой служители, където слагат взаимозависимост за оставането на работа с това, за кого ще гласоподават, или притискане на някои български жители от известни етноси със същата цел ”, сподели Рашков.

Вчера, след среща на Министерския съвет с регионалните шефове на Бургас и Смолян, вътрешният министър заприказва за сериозен напън върху гласоподаватели. Областният шеф на Смолян Стефан Сабрутев е удостоверил пред Рашков, че сходни противозаконни действия имало в Родопите. От кои хора или партии обаче не стана ясно, тъй като тече инспекция на полицията. По-рано през днешния ден в ефира на „ Здравей, България ” Сабрутев обави, че държавни чиновници в Смолянско са употребявали служебното си състояние, с цел да притискат гласоподаватели да гласоподават за избрана партия. Вътрешният министър акцентира, че служебният кабинет ще работи в посока това да не се случва.

Той разяснява и отстраняването на шефа на пловдивската полиция Йордан Рогачев.

" Няколко ръководители на служби, след стъпването в служба на служебното държавно управление, излязоха в дълготраен неплатен отпуск. Директорът на пловдивската дирекция е излязъл в отпуск по болест, а в този момент - в отпуск по майчинство до есента. Поради съществуването на изискуемите в закона учредения и обстоятелства във връзка с него е почнало дисциплинарно произвеждане. Как ще завърши, може да каже единствено проверяващият екип, аз не мога да кажа. Временно е назначен различен шеф. Дирекцията в Пловдив сега работи обикновено и без да бъде ръководена от излезлия в майчинство Рогачев. Още преди месец са арестувани няколко чиновници от едно районно ръководство там, които са упрекнати в осъществяване на закононарушения. И е доста необичайно излезлият в дълготраен отпуск да не знае какво се прави в едно от подчинените му районни ръководства. Само заради обстоятелството, че не знае, явно не му е там мястото ", счита Рашков.

Според самия Рогачев повода за отстраняването му е " редовно отсъствие на работа ", написа nova.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР