снимка: БулфотоВажна информация за много българи. Ето какво се случва

...
снимка: БулфотоВажна информация за много българи. Ето какво се случва
Коментари Харесай

От днес влиза в сила нулевата ставка за ДДС върху ваксините срещу Covid-19 и медицинските изделия

снимка: Булфото

Важна информация за доста българи. Ето какво се случва от през днешния ден:

От през днешния ден влиза в действие нулевата ставка за Данък добавена стойност върху имунизациите против Covid-19 и медицинските произведения, обвързвана с диагностика на ковид при ин – витро процедури. Облекчената ставка ще е годна до края на 2022. През актуалната година продължава действието на краткотрайното понижение на ставката за разнообразни браншове, като сервирането и доставката на храни от заведенията. Спадът от 20 на 9 на 100 на косвения данък бе поетапно гласуван предходната година като мярка за подкрепяне на разнообразни сектори.

Данъчната акция за облагане на приходите на физическите лица тази година стартира на 11 януари. След март ще бъдат пуснати авансово попълнените данъчни заявления, които можем да забележим посредством персоналния си код, а до 31-во число на същия месец можем да употребяваме 5% облекчение от налога за довнасяне. Тъй като приказваме за приходи от 2020-та, важат облекченията за миналата година.

Основната разлика е при намаляването на данъчната основа за родителите, които при актуалната данъчна акция могат да „ спестят ” 20 лв. от налога си за едно дете, 40 лв. – за две деца и 60 лв. за три. Това са параметри, които съществуват от години в закона. За приходите от 2021 година обаче ще важат нови, доста по-високи облекчения, като на практика семейство с едно дете ще може да спести 450 лв.. Това обаче ще стане или в края на тази година, или при започване на идната, когато ще бъде данъчната акция за приходите от 2021-ва година.

Също по този начин влиза в действие и облекчението, което можем да употребяваме, в случай че сме създали строителни усъвършенствания в дома си. То би трябвало да бъде заявено следващата година, защото правото на него влиза в действие от през днешния ден.

За физическите лица данъчната акция завършва в края на април, а за бизнеса – за първи път стартира при започване на март и продължава до юни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР