снимка БулфотоВ страните, в които няма медийна свобода, има бедност

...
снимка БулфотоВ страните, в които няма медийна свобода, има бедност
Коментари Харесай

Президентът: Където медиите са подтиснати, има бедност и корупция

снимка Булфото

В страните, в които няма медийна независимост, има беднотия и корупция. Това разяснява президентът Румен Радев.

Латвия одобри от България координационната роля на самодейността " Три морета " на приключилата в София Шеста среща на върха на самодейността. Президентът Румен Радев съобщи на гала флага на самодейността на латвийския държавен глава Егилс Левитс, съобщи през днешния ден.бг.

На Срещата на върха в София беше призната Съвместна декларация на държавните ръководители. Президентът Радев уточни, че тя е израз на общата политическа воля да се работи за ускореното развиване на района посредством усъвършенствана транспортна, енергийна и инфраструктурна съгласуваност, посредством стимулиране на публично-частните партньорства, посредством въвеждане на нови новаторски модели за развиване.

България пое семейството на самодейността " Три морета " във значим стадий, когато се стремим да ускорим прехода от политическо говорене към на практика дейности и действителни резултати, уточни президентът Радев. Той означи, че е реализирано единодушие за съглашение сред организациите за поощряване на вложенията на страните в самодейността, задълбочено е и партньорството сред индустриалните камари.

По предложение на България е подписано съглашение за партньорство и създаване на партньорска мрежа сред организациите за нововъведения на страните от " Три морета ". Радев означи и първите три вложения по самодейността - в превоз, енергетика, цифровизация, случили се в последните месеци, и изрази вяра, че това ускоряване и динамичност ще продължат и за в бъдеще.

Трябва да работим по този начин, че да утвърждаваме нашата държавност, върховенството на правото, по-ефективни способи за битка с корупцията, да сътворяваме условия за по-голяма независимост на медиите, тъй като там, където медиите са свободни, има разцвет и доста по-ниско равнище на корупция. Там, където медиите са потискани, имаме беднотия, огромни обществени неравенства, високи равнища на корупция. Това сподели президентът Румен Радев в отговор на въпрос на заключителната конференция през днешния ден на приключилата Шеста среща на върха на самодейността " Три морета " в София. В конференцията участваха също президентите на Латвия, Полша и Румъния.

Радев напомни видеообръщението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън до форума.

Наш дълг, като държавни глави и държавни ръководители, е да мислим отговорно в тази посока - за подсилване на нашите демокрации. Колкото по-добри условия сътворяваме посредством съгласуваност като стандарт и качество на живот, ще укрепваме и нашите демокрации, ще провокираме доверие за стратегически вложения, в сътрудниците, и това е залогът за просперитета и сигурността на района, сподели Радев.

В България е съвременно да се приказва за автомагистрали. Искам да видя същия стандарт като качество, цена, резистентност, надеждност и сигурност на българските автомагистрали, какъвто виждаме в Румъния, Полша, Латвия, Австрия, сподели още Румен Радев. Защо да не работим за единни стандарти за качество и сигурност, попита Радев и уточни, че това е значим метод да се основават по-добри условия за жителите.

По мотив на българския приоритет в " Три морета " за доближаване в образованието, науката, технологиите и нововъведенията, президентът Радев посочи, че каквито и финансови фондове и принадлежности да се ползват за социално-икономическо доближаване сред Източна и Западна Европа, задачата не може да бъде реализирана, в случай че не се търси доближаване в науката и образованието. Науката и образованието са бъдещето, без тяхното високо качество и равнище не може да има и конкурентоспособна стопанска система, висок стандарт и качество на живот, сподели Радев, представен от Българска телеграфна агенция. Той означи постигнатото съглашение за създаване на партньорство сред организациите за нововъведения на страните от " Три морета " и добави, че това е огромен знак за бъдещето и към младежите да се прави по този начин, че да могат да развиват своя капацитет в страните си.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР