Снимка БулфотоВ следващите 60 дни над 170 000 касови апарати

...
Снимка БулфотоВ следващите 60 дни над 170 000 касови апарати
Коментари Харесай

Нови касови апарати от април

Снимка Булфото

В идващите 60 дни над 170 000 касови апарати би трябвало да бъдат заменени или софтуерът им да бъде усъвършенстван, оповестиха от Национална агенция за приходите. Търговци и представители на софтуерния бизнес готвят митинг, заяви бТВ.

 

В ресторант касовите апарати са заменени преди три години. Пак поради условие на данъчните. Пак за - да не се крият обороти.

“Новата разпоредба с нищо няма да накара хората, които досега не са издавали касови бележки да го вършат ”, сподели Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията.

Ресторантьорите се чудят дали и след три години упражнението няма да се повтори още веднъж.

Между 200 и 300 лв. коства нов касов уред, само че софтуерът към него може да надвиши и хиляди.

Най-сериозни ще са компликациите пред огромните компании, които имат лични стратегии за продажбите. Те би трябвало да бъдат модифицирани.

От софтуерния отрасъл са обезпокоени и че касовите апарати ще имат втори канал. Освен с Национална агенция за приходите ще са свързани и с производителите. Така без проблем може да изтича информация.

„ Не знам дали сте наясно, само че една рецепта на добър готвач от централна софийска улица се продава на черно над 1000 лв. ”, означи Ясен Тасев от Българската асоциация за развиване на бизнес програмен продукт.

От сектора, занимаващ се с електронна търговия, пък се сблъскват с различен проблем - дефинират ги като търговски обект в случай, че продажбите се случват виртуално.

„ Задължението да имаме обвързвано физическо касово устройство при електронната търговия звучи малко неуместно ”, счита Жанет Найденова от Българската е-комерс асоциация. 

Всички, които в края на март са без нови апарати и програмен продукт, би трябвало да спрат работа. От Национална агенция за приходите отхвърлиха коментар.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР