Четирима души за арестувани и са им повдигнати обвинения за

...
Четирима души за арестувани и са им повдигнати обвинения за
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна повдигна обвинения на ОПГ от Игнатиево след репортажи на Нова тв

Четирима души за задържани и са им повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за строителни измами и изнудване във Варненско и Добричко след следствие на Нова телевизия. Става въпрос главно за поправки на покриви, които са правени от компании на поданици на гр. Игнатиево. Телевизията излъчи два следващи репортажа за тези случаи.

При тях майстори идвали сякаш за ремонт на покрив с авансово уговорена цена, само че в действителност сваляли всички керемиди. След това започвали да желаят още и още пари, с цел да ги наредят още веднъж. Те „ предупреждавали ” жертвите на изнудването, че употребяват елементарно запалими материали и в случай че не платят, може къщата им да пламне. Това разкаха описа Нова телевизия.



Случаите, показани от медията, са от от селата Генерал Кантарджиево и Чернево. В един от тях първичната цена за ремонт на покрив е била 18 хиляди След свалянето на целия покрив лъжливите майстори поискали 42 хиляди лв. с цел да го възстановят.

Авторката на репортажите Вероника Димитрова коменитира, че евентуално има още доста потърпевши, само че не са алармирали от боязън.



В директно включване Радослав Лазаров от Окръжната прокуратура във Варна разяснява, че в случай че повдигнатите обвинявания се потвърдят, наказванията за участниците в групата ще са тежки. Той сподели също, че в прокуратурата са подавани сигнали за измамите и преди журналистическото следствие, само че то е сложило активността на измамниците в нова светлина.

„ Това е добър образец за правосъдната промяна, тъй като демонстрира доверието сред институциите, тъй като и медиите са такива ”, разяснява Лазаров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР